Omerdić: “Općina odbila nabavku savremenog CT aparata, asfalt je bitniji”

6 1.387

Vijećnik u OV Lukavac dr. Kenan Omerdić prije dva dana prokomentarisao je na svom Facebook profilu bezuspješnu nabavku savremenog CT aparata za Dom zdravlja Lukavac.

Danas su pojednini klinički centri u BiH reducirali broj testiranja na COVID, a razlog je “povećan broj zahtjeva za PCR testiranje”?! Danas je u Lukavcu zvanično potvrđeno 145 oboljelih, dok je 14.07.'20. taj broj iznosio 84, iz čega se lako može zaključiti da bolest rapidno i nekontrolisano uzima maha na našoj općini, napisao je Omerdić i dodao:

Sve veći broj zahtjeva iziskuje nabavku prijeko potrebne dijagnostičke opreme našim zdravstvenim ustanovama, kako bi se pravovremeno odgovorilo na potrebe pacijenata i pružila adekvatna medicinska skrb. Administracija Općine Lukavac, iako dobronamjerno upozoravana na ovakav scenarij, je odbila nabavku savremenog CT aparata za naš Dom zdravlja, koji uz PCR test predstavlja najsenzitivniju dijagnostičku metodu detekovanja oboljelih od corona virusa, a novca u budžetu je bilo…ipak asfalt je bitniji.

3.5 2 votes
Ocijeni članak
guest
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Amar

Dobro si to narandzasti skontao,snimak uradis u domu zdravlja a ti kao ekspert to
protumacis uz pomoc svoje profesorice pa naplatis privatno.
Svaka cast nisi ti dzaba Mikin lopovluk u rukavicama.

Dzeko

Torbicom ga Kenane

savjest

prvo šta je sa CT aparatom koji je kupljen ranije….jel to nekom uvaljena kantica?
drugo koji ce vam k—ac CT aparat kad ne zna niko da ga očita nego plaćate ljude iz TZ da dolaze …
otkad selo ima CT aparat. Ko ima još na kantonu ovaj aparat osim bolnice u Gračanic.
treba vam u DZ po kravu kupit pa da od 12 h kad odete kući imate šta radit.

samko

Ne treba Deliću CT on se liječi u Tuzli, njemu treba IMT da može izvarati građane na izborima jer njemu treba još ovaj mandat da nam riješi sve probleme u Lukavcu (pitku vodu,čist zrak, zapošljavanje mladih, javni prevoz, čisto jezero Modrac i sve drugo po željama građana).Naravno on to nemože dok ne oformi svoja Javna komunalana preuzeća na čijem će čelu biti:Suljić,Broz,Prijić,Žiga i dr. kadrovi iz SD partije.

Dzeko

Doktora za nacelnika. Inace ljubitelja dobre kapljice😀.

Nusret

SDA patka i pokušaj zauzimanja načelničke pozicije.Bando zelena,nećete više.Gdje je CT aparat koji je nabavljen ranije,da nije slučajno završio kod nekoga privatno.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x