Od korona virusa preminuo doktor Marko Pekija (37)

1 1.931

Nakon više od mjesec dana borbe sa novim koronavirusom juče je preminuo ljekar dr. Marko Pekija iz Klinike za intenzivnu medicinu za nehirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci, u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

“Ljekari, osoblje i svi zaposleni u našoj ustanovi imali su privilegiju što su poznavali uvaženog mladog ljekara, te što su imali priliku da sa njim sarađuju. Bio je vrhunski profesionalac, pun etike i entuzijazma pred kojim je bila blistava karijera. Dr. Pekija je radio u Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane UKC RS zbrinjavajući najkritičnije pacijente i spašavajući brojne živote, nažalost, bitku protiv nevidljivog neprijatelja nije dobio”, saopšteno je iz UKC RS-a.

Navode da je dr. Marko Pekija rođen je 8. septembra 1983. godine u Banjaluci, gdje je završio Medicinski fakultet 2013. godine, gdje je i stekao zvanje doktora medicine. Profesionalnu karijeru je započeo u Domu zdravlja Prijedor, a u Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane UKC RS je zasnovao radni odnos početkom 2019. godine gdje je dobio specijalizaciju iz oblasti pulmologije u Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane UKC RS. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece. “Poslovodstvo UKC RS u ime zaposlenih u našoj ustanovi izražava duboko žaljenje za izgubljenim mladim životom kolege i radnika, a porodici preminulog ljekara upućuje iskreno saučešće”, saopšteno je iz UKC RS-a. Komemorativna sjednica povodom smrti dr. Marka Pekije održaće se u srijedu u 10 časova u UKC RS kojoj će zbog epidemiološke situacije prisustvovati samo porodica i kolege preminulog.

0 0 vote
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Dzeko

Vrlo bitna informacija iz eresa

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x