Belamionix

Obnova „Mejdana“ je od interesa za cijelu BiH

0 209

Vlada Tuzlanskog kantona odobrila je novčana sredstva u iznosu od 70.000 KM JP SKPC Mejdan d.o.o. Tuzla kao pomoć za sufinansiranje dijela troškova za sanaciju velike sportske dvorane, kuglane, poslovnih prostora i svlačionica.

Ministar za kulturu, sport i mlade TK Srđan Mićanović kazao je da će sredstva biti namjenski utrošena za adaptaciju velike dvorane i svih objekata koji su oštećeni prilikom prirodne nesreće – poplave.

Pored ovih finansijskih sredstava, prema riječima ministra Mićanovića, Ministarstvo za kulturu, sport i mlade će u septembru oglasiti javni poziv za dodjelu finansijskih sredstava za oblast sporta.

„Za ovu namjenu imamo 705 000 KM, kao podrška sportu na području TK. U okviru tog programa imamo podršku javnim preduzećima, javnim ustanovama koji u svojem vlasništvu imaju sportske dvorane i kroz taj program ćemo pomoći i „Mejdanu“ i svim ostalim sportskim dvoranama na području TK. Ta namjenska sredstva su za trenažne procese koji se odvijaju u sportskim dvoranama širom kantona. JP SKPC „Mejdan“ je prošlih godina „povlačio“
otprilike od 20-25000 KM na ime trenažnih procesa onih ekipa koje obavljaju
svoje trenažne procese u „Mejdanu“. Samim tim očekujemo da u ovih nekoliko
narednih mjeseci doznačimo Mejdanu oko 100 000 KM“, istaknuo je ministar
Mićanović.

Budući da je tuzlanski sportski centar mjesto gdje se dešavaju manifestacije i sportske aktivnosti koje su od interesa i značaja za Bosnu i Hercegovinu ministar Mićanović pozvao je i više nivoe vlasti da se odazovu i finansijski pomognu obnovu „Mejdana“ kao interesa cijele BiH.

0 0 vote
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x