Novi štrajk doktora: Kolaps zdravstva

3 1.455

Savez strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH (SSSDMISFBiH) pozvao je zastupnike Zastupničkog doma Parlamenta FBiH da na narednoj sjednici usvoje izmjene Zakona o radu i tako im, kako navode, omoguće da u što kraćem periodu dobiju ponovno reprezentativnost i potpišu kolektivne ugovore.

Predsjednica Skupštine SSSDMISFBiH Marina Berberović najavila je na konferenciji za medije da bi u protivnom moglo doći do štrajka doktora, kolapsa zdravstva, novih protesta i odlaska doktora iz FBiH.

“Mi možemo živjeti i raditi gdje želimo. Nama je EU otvorila vrata, ali mi doktori želimo ostati u FBiH. Vi nas možete zadržati. Dajte nam pravo glasa i time spasite zdravstvo. Krajnja mjera je odlazak sa ovih prostora jer mi ćemo posao naći bilo gdje”, naglasila je.

Istaknuto je da na području Federacije BiH ima ukupno 5.200 doktora, a njih 4.500 su članovi tog sindikata.

3
Komentari

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Milenko BlagojevictosamjaKarlo Recent comment authors
newest oldest most voted
Karlo
Guest
Karlo

Nabijem i njih! Sve paracetamol-doktori.
Otici u hitnu u Lukavac mi je na nivou onog straha sto sam imo ko dijete, da idem kroz sumu po mraku.

tosamja
Guest
tosamja

Vecina radi u DZ i Bolnicama a nakon toga i kod kuce (minimalno 12-14h) svaki dan… koji li jeto kvalitet usluga?! Korupcija u zdravstvu je jedna od najhorih u BiH. A opet se kuka i priketi odlaskom u EU. Hajte zivi bili tamo pa da vidite da nigdje nema tako lako zaradjenog hljeba ko sto je to u BH zdravstvu!

Milenko Blagojevic
Guest
Milenko Blagojevic

Haman je Majka-Njemacka vise nego sto je ikad bila…