Njemačka policija deportira državljane BiH koji krenu na put?

2 5.260

Samovoljne procjene na osnovu neprovjerenih informacija mogu samo napraviti problem.

Generalni konzul BiH u Frankfurtu Lučiano Kaluža ukazao je danas na mnoštvo slučajeva da njemačka policija otkrije i deportira državljane BiH koji su krenuli na put kao u vrijeme prije korone, te savjetovao da se o putovanju prvo informiraju u Veleposlanstvu Njemačke. “Službeno, turistički još nije dozvoljeno putovati, a sve informacije o putovanju tražite od Veleposlanstva Njemačke.

Oni su relevantni dati vam odgovore tko i na koji način može putovati u Njemačku”, napisao je Kaluža na Twitteru, prenosi Klix.ba. Prema njegovim riječima, samovoljne procjene na osnovu neprovjerenih informacija mogu samo napraviti problem. “Do sada smo imali bezbroj slučajeva da policija u Njemačkoj otkrije naše državljane koji su krenuli na put kao da je vrijeme prije korone.

Onda ih privedu, deportiraju, pa se ljute na nas što im ne možemo pomoći. Kažu imamo nekakvo jamstveno pismo, i slično”, pojasnio je Kaluža.

5 4 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Samo posteno

Vrlo jasno je receno da samo odredjene grupe i pod odredjenim uslovima mogu i dalje putovati. Medicinski radnici, predstavnici kompanija itd. , kao i prvi clanovi familije ako je razlog rodjenje, smrt clana porodice, vjerski obredi i sl….iz licnog iskustva znam da je ako se ispunjavaju uslovi vrlo jednostavno putovati a za ostale stoji preporuka da se turisticka putovanja trebaju izbjegavati.

Dzeko

Eto budimire. Ni makac iz njemacka.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x