Nikšić odgovorio: Sa SDA možete kao pojedinci, ali ne kao SDP

0 635

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić oglasio se povodom odluke pojedinaca iz KO SDP TK da krenu u pregovore sa SDA oko formiranja vlasti u ovom kantonu.

Nažalost pokazalo se kako je dio kantonalnog odbora TK i mali dio kluba zastupnika odlučio da prekrši odluke organa SDP BiH koje su usvajanjem izvještaja o radu Glavnog odbora i Predsjedništva prihvaćene i potvrđene od Kongresa.

Zatražit ću izvještaj sa sjednice kantonalnog odbora jer prema mojim informacijama, kao ni na prethodnoj sjednici, ni danas nije bilo kvoruma za odlučivanje.

To očito rukovodstvu Kantonalne organizacije nije smetalo da donese takvu neprovodivu odluku.

Ne želim se baviti špekulacijama kojih je ovih dana jako puno, a koje govore o razlozima zbog kojih se žurilo i zbog kojih su morali donijeti ovakvu odluku.

Za mene je sasvim dovoljna činjenica da su svojim postupkom direktno prekršili odluke organa SDP BiH i Statut SDP-a.

Nadam se da su oni koji su isforsirali pokuśaj donošenja nestatutarne odluke svjesni svojih postupaka i posljedica koje će ona proizvesti.

Jedno je sigurno, odluke organa SDP BiH su na snazi i neće se mijenjati, odnosno SDP BiH neće koalirati sa SDA, HDZ i SNSD.

Oni pojedinci koji to žele iz njima poznatih razloga svakako mogu, ali kao pojedinci, a nikako u ime niti kao dio Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.

Komentari

avatar