Naša stranka neće u koaliciju sa SDA i PDA

1 906

Mahir Mešalić iz Demokratske fronte i Bego Gutić iz SDA danas su izjavili da je Skupština Tuzlanskog kantona dobila većinu koju čine Pokret demokratske aktivnosti, Savez za bolju budućnost, Naša stranka i Socijaldemokratska partija.

U Našoj stranci ovakvu izjavu smatraju pokušajem kompromitiranja Naše stranke s obzirom na ranije izjave u kojima je potencirano kako Naša stranka neće ići u koaliciju ni sa PDA ni sa SDA.

Mirsad Čamdžić, predsjednik tuzlanskog regionalnog odbora Naše stranke, tim je povodom izjavio:

„Prije nešto više od godinu dana PDA je sa SBB-om rušila vladu koju je predvodila SDA. Danas SDA s DF-om uzvraća udarac. Naša stranka neće se petljati u tu, može se reći porodičnu svađu i ostaje pri svom principu da neće biti u vlasti ni sa SDA niti sa PDA! Svako uplitanje Naše stranke u koalicije čiji su predvodnici ili čak samo članovi SDA i PDA smatrat ćemo zlonamjernim. Među nama ni političkih ni ideoloških ni svjetonazornih ni bilo kakvih interesnih poveznica nema.”

Mahir Mešalić iz Demokratske fronte i Bego Gutić iz SDA danas su izjavili da je Skupština Tuzlanskog kantona dobila većinu koju čine Pokret demokratske aktivnosti, Savez za bolju budućnost, Naša stranka i Socijaldemokratska partija

1
Komentari

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Em geyovi em ciganija Recent comment authors
newest oldest most voted
Em geyovi em ciganija
Guest
Em geyovi em ciganija

Camdzicu sretan ti Dan Roma! Haj ti malo na terme podaperi se…