Belamionix

Na inicijativu Selima Bešlagića smijenjeni ministri Brkić i Hrustanović

10 2.334

Na inicijativu Naše stranke, koju je podnio zastupnik Selim Bešlagić, smijenjena su dvojica ministara iz Vlade TK: Sulejman Brkić i Admir Hrustanović.

Sulejman Brkić, kadar SD BiH, smijenjen je s pozicije ministra unutrašnjih poslova zbog sumnje u počinjenje čitavog niza koruptivnih radnji. Općinski sud u Tuzli mu je potvrdio optužnicu za produženo krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi u stjecaju s krivičnim djelom zloupotrebe položaja i ovlaštenja.

Admir Hrustanović, ministar za rad, socijalnu pravdu i povratnike u Vladi TK, kadar Stranke za BiH, proglašen je krivim i pravomoćno osuđen zbog učešća u fizičkom obračunu i nanošenja ozljeda drugom licu ispred jednog ugostiteljskog objekta u Čeliću.

Sretan sam, naravno, zbog smjene, međutim nezadovoljan sam činjenicom da je Vlada sebi dopustila luksuz da čeka nečiju inicijativu za smjenu, da ju se u javnosti proziva zbog njenih korumpiranih kadrova. Ovo je moralo biti ekspresno riješeno. Ne smije se zaboraviti da inicijativa nije došla iz Vlade, nego iz opozicije. Ja sam je podnio kao opozicioni zastupnik. Ova Vlada i stranke kojima ovi kadrovi pripadaju nisu se ogradili od svojih kompromitovanih kadrova. To znači da su spremni nastaviti raditi isto ako im građani na izborima daju tu moć. Ubijeđen sam da neće, rekao je Bešlagić.

3.7 3 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
10 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Narodni Policajac

E, sad kod nas Ako Bog da.Ide cijelo rukovodstvo komunalnog,ocistit vecinu doma zdravlja i da se malo prodise od lopova.

Amfibija2016

Dom Kulture , Lukavacka TV , ovi novozaposleni vatrogasci , ovi novozaposleni u opcini …….. ove zadnje 4 godine sto je delic smjestao u brloge

Narodni Policajac

Polahko.Tek smo poceli.Ide se nekim redom.Prvo komunalno i D.Zdravlja.Najstariji lopovi su tu,salju se u penziju.

samko

Što je reći politika pa ministar nije uspio i rokovnik iznijet iz kancelarije, a ljudi mu klanjaše dženazu.Al šta ćeš ima ona narodna “kako došo tako i otišao”.Nije nam dugo trajo, a baš se uživio.Žao mi je što nije ispunio obećanje “HAPSIT ĆEMO”.

blinker

Bravo-Beslagicu.

Sarajevska

Bravo za Našu stranku i Selima!

#covid

I opet načelnik priča o korupciji u Lukavcu, a vidite njegovih kadrova šta rade. Da se ne zaboravi i protiv predsjednika socijaldemokrata se vodi postupak.

Dzeko

Da te nije Seliiiiimeeeee

anos

je** vas selim beslagic

Milenko Blagojevic

Zašivaj džepove,narode !

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x