Belamionix

Mital napustio BiH, otputovao u London

2 1.532

Industrijalac Pramod Mital i dvojica njegovih saradnika Parameš Batarči i Radživa Das, koji su jučer pušteni iz pritvora u Tuzli, napustili su BiH, potvrđeno je za “Avaz”.

Mittal je kako se saznaje sinoć napustio BiH i otputovao za London u kojem živi već 20 godina.

Odlukom Kantonalnog suda u Tuzli oni su jučer pušteni da se brane s slobode uz prihvaćenu kauciju od 1,5 milona eura i 11 miliona depozita.

Mital je tako za odbranu sa slobode položio 12,5 miliona eura. Sud Mitalu i njegovim saradnicima nije zabranio napuštanje države, ali jeste  zabranu preduzimanja poslovnih aktivnosti i službenih dužnosti u GIKIL-u, kao i drugih dužnosti u ovoj kompaniji.

Obavezni su da se javljaju na  sve poziva Suda. Ukoliko osumnjičeni pobjegnu, rješenjem će se odrediti da je vrijednost data kao jemstvo prihod budžeta Federacije BiH.

–    Jemstvo će se ukinuti i u slučaju ako se osumnjičeni uredno ne odazovu na poziv suda ili tužilaštva te će se odrediti da je vrijednost data kao jemstvo prihod budžeta Federacije BiH i u tom slučaju prema osumnjičenima odrediti mjera pritvor – kaže se u rješenju Suda.

2
Komentari

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
HazimKarlo Recent comment authors
newest oldest most voted
Karlo
Guest
Karlo

Covjece, ja sam ko Nostradamus: Sta god sam napiso za Mittala na clancima, on to sutradan uradi.

Evo da testiram:

[mjesec dana kasnije] – MITTAL NEDOSTUPAN BOSANSKOHERCEGOVACKOM PRAVOSUDJU!

Hazim
Guest
Hazim

tako je