Lagumdžija najavio da novi projekti počinju iz Tuzle

5 2.102

Članovi Pokreta socijalne pravde i demokratije, Miro Lazović, Zlatko Lagumdžija, Ivo Komšić i Emir Zlatar boravili su na radnom sastanku sa članovima još uvijek stranke u osnivanju, Socijaldemokrate BiH.

Naš cilj je da formiramo društvenu platformu na kojoj će se stranke socijaldemokratske orijentacije ujediniti u jedan politički subjekt. Već dvije stranke stoje uz ovaj Pokret, a to je DF i GS, te jedva čekamo da se ovo u Tuzli završi i da dobijemo novu političku organizaciju gdje ćemo onda krenuti u proces objedinjavanja– rekao je Ivo Komšić, te dodao da je danas ljevica u BiH rasparčana, gdje stranke sa nacionalnim predznakom vode državu i gdje se priželjkuju nove podjele i da je jedini način da se one pobijede ujedinjenjem ljevice.

BiH je umorna od podjela, ljevica je preumorna od podjela i ovo je kako ističu prvi u nizu razgovora gdje će se dogovarati naredni koraci.

-Danas smo u Tuzli iz razloga što su ovdje ljudi sa kojima smo proveli tolike godine zajedno. Tuzla je historijsko sjedište-socijaldemokratije na ovim prostorima. Na ovaj način građanima želimo da pokažemo da se BiH ne sastoji od Sarajeva, Mostara i Banja Luke, kako se politički dijeli, nego da postoji i četvrti stub, a to je građanska Tuzla. Želimo da damo do znanja da novi veliki projekti počinju iz Tuzle – naglasio je Zlatko Lagumdžija.

5
Komentari

avatar
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
maakDzekohasoMilenko Blagojevicstaaaarri SPDovci Recent comment authors
newest oldest most voted
staaaarri SPDovci
Guest
staaaarri SPDovci

Ivo Miro Lazović i s njima Bundoglav na mom Plazović…

haso
Guest
haso

Elementarna je kultura Lagumdžija da poštujete domaćina, gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića i da ne dijelite lekcije nama tuzlacima o socijaldemokratiji.Znamo mi šta je Tuzla bila u ratu i šta je sada pa Vas i te preletače sa Vama pitamo zašto sahraniste SDP u glavnom gradu Sarajevu pa smo tamo sad četvrta stranka.Ja da sam na vašem mjestu i da sam izdao svoje drugove kojima sam do juče bio predsjednik ne bi se nigdje više pojavljivao kao političar. Baš kao i Delić koji je izdao SDPBiH opštine Lukavac koji ga je udomio kao psa lutalicu jer je do sada pomijenio šest partija.Pitam sve normalne ljude ko Vam može vjerovati poslije izdaje.

Milenko Blagojevic
Guest
Milenko Blagojevic

Srebrenko Galamdzija & Co pricaju viceve…

maak
Guest
maak

NEMA VISE GLASOVA U LUKAVCU BANDO TU GDJE STE SE SLIKALI U TUZLI TU TRAZITE GLASOVE

Dzeko
Guest
Dzeko

Torbicom ga Edine