Krizni štab JZU Dom zdravlja: u Lukavcu 406 osoba u samoizolaciji

1 779

Dana 23.03.2020.godine održan je sastanak Kriznog štaba JZU Dom zdravlja Lukavac.

Razmatrana su pitanja o poštivanju mjera zdravstvenih radnika i drugih uposlenika JZU Dom zdravlja Lukavac, kao i organizacioni problemi vezani za ukidanje javnog prevoza. Na općini Lukavac trenutno je 406 osoba u samoizolaciji.

Molimo građane da se uredno prijavljuju, a oni koji su prijavljeni da poštuju izrečene mjere. Na općini Lukavac nema do danas niti jedan slučaj osobe sa potvrđenim nalazom na Korona virus.

MOLIMO VAS OSTANITE U SVOJIM DOMOVIMA!!!

Izbjegavanje socijalnog kontakta i pojačana higijena su najbolje mjere u borbi protiv Korona virusa. Pratite naša saopštenja, kao i saopštenja Kriznog štaba Općine Lukavac i postupajte isključivo po datim preporukama nadležnih službi i radnih tijela.

Dežurni telefoni za sva eventualna pitanja su: – Služba hitne medicinske pomoći – 035 / 553 – 394 ili 124 ( non stop) – Služba za higijensko-epidemiološku zaštitu – 035 / 367 – 334 ( od 07,00-15,00 sati) Svi ostali brojevi telefona naših Službi nalaze se na facebook stranici JZU Dom zdravlja Lukavac.

1
Komentari

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Milenko Blagojevic Recent comment authors
newest oldest most voted
Milenko Blagojevic
Guest
Milenko Blagojevic

Virus korona je zorno pokazao koliko je sistem DSZ,posebno civilne,u bivsoj nam SFR Jugoslavije bio dobro organiziran i efikasan. Pokazao se uspijesnim u mnogim katastrofama kao sto su zemljotresi,poplave,katastrofalni pozari,upad teroristicke grupe… Bio je to uvezani sistem koji je djelovao od federacije,preko republika pa do mjesnih zajednica i pojedinaca.Osim civilne zastite,policija i vojska su znale i sta je dio njihovog posla.Jednostavno-osjecala se DRZAVA. Zbog svoje efikasnosti se taj sustav proucavao sirom svijeta. A danas se pokazuje koliko su danasnje vlade,politicari i novonastala drustva potpuno nesposobni,pogotovo na nasem dijelu Balkana.Jedino je Slovenija,a ko bi drugo,zadrzala veliki dio tog sustava.
Ostali gledaju u nebo i uzdaju se u “akobogda” i komsliluk cim zagusti.Drustvo i drzavu je trebalo transformirati,ali ne i unistavati ono sto je bilo dobro.Za razliku od slogana “NISTA NAS NE MOZE IZNENADITI !”Danas je slogan “JAMI SVE STO SE MORE!” i “NISTA NIJE U NASIM RUKAMA.OSIM LOVE” I ona Sojiceva “JAO STO SMO IZNENADJENI I UVREDJENI!”