Koliko će koštati samo testovi ako hoćete na more ove godine…

2 2.126

Preporuke ljekara (ili makar jednog dijela stručnog tima) i državnog vrha da se ljeto provede u matičnoj zemlji, nisu kod svih naišle na blagonaklonu reakciju, ali će oni koji se odluče da se o njih ogluše, morati dodatno da plate to zadovoljstvo.

Pojedine zemlje iz okruženja su, uvele pravilo da je ulazak u zemlju moguć samo za one koji prilože negativan test na koronavirus.

A to će koštati…

Iz hrvatskog instituta za javno zdravlje dolaze informacije da testiranje na korona virus košta 1.506 kuna, što je negdje oko 200 eura.

To znači da bi, za ljetovanje u ovoj zemlji, jedna četvoročlana porodica morala, samo za testiranje, da izdvoji oko 800 eura.

Dok je pandemija bila u zamahu, pojavile su se najave da će dobrovoljni test u Grčkoj koštati od 120 do čak 300 eura. Nakon što se veliki broj turista zapitao ilsplati im li se da za porodični odlazak na neku od grčkih plaža izdvoje i više o 1.000 eura samo za potrebe testiranja na korona virus, vlasti ove zemlje odlučile su se za nešto drugačije rješenje.

U prijedlogu vlade upućenom Europskoj komisiji (EK) navedeno je da testovi ne bi morali da budu obavezni za turiste iz država koje su pokazale “čvrste i trajne dokaze” da je u zemljama iz kojih dolaze pandemija virusa Kovid-19 pod kontrolom.

U Crnoj Gori će situacija biti nešto drugačija, ali još uvijek nije precizirano.

2
Komentari

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Dzeko Recent comment authors
newest oldest most voted
Dzeko
Guest
Dzeko

Kostace puno manje od 0 km

Dzeko
Guest
Dzeko

Za ozrence ni marke. Jer oni se svakako ne kupaju.