Kalesija: Općinski načelnik obezbijedio prehrambeno-higijenske pakete za osobe starije od 65 godina

4 516

Općinski načelnik Sead Džafić iz budžeta Općine Kalesija obezbijedio je sredstva za kupovinu prehrambeno-higijenskih paketa za osobe starije od65 godina koje su korisnici prava stalne novčane pomoći i koje nemaju bližih srodnika da brinu o njima.

Mi smo danas u saradnji sa volonterima koji čine mobilni tim u sklopu naše ustanove, pakete distribuirali na kućne adrese tih osoba. Hvala načelniku koji je izdvojio sredstva i na taj način pokazao da brine o osobama starije životne dobi a koje sada nisu u mogućnosti da odu do trgovine i kupe sve ono što im je potrebno“, rekao je direktor JU Centar za socijalni rad Kalesija Selmir Buljkić.

Direktor Buljkić ističe da će pokušati u narednim danima u saradnji sa humanitarnim organizacijama da obezbjedi određen broj paketa koji će biti dodijeljeni višečlanim porodicama koje su u stanju socijalne potrebe.

Svaki prehrambeno-higijeni paket sadrži namirnice koje su neophodne u domaćinstvu, brašno, ulje, šećer, sol, tjesteninu i sredstva za higijenu. (rtvtk)

4
Komentari

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
DzekomaakGS500 Recent comment authors
newest oldest most voted
maak
Guest
maak

Kalesija ima nacelnika a Lukavac ima lafinasa sa svojih par sluga koji se uhljebili i misle da nece nikada doci oktobar

Dzeko
Guest
Dzeko

Nije to nista. U Lukavcu je jedan humanista i nadasve mali ali veliki covjek dao svoj *** na raspolaganje svome jaranu direktoru Doma zdravlja na raspolaganje u slucaju nuzde.

GS500
Guest
GS500

Dobra ba SDA fanatik …skuliraj

Dzeko
Guest
Dzeko

Hotel