Belamionix

Glavni odbor SDP-a smijenio Edina Delića i uveo Povjereništvo u OO SDP Lukavac!

18 5.202

Izvor:tip.ba

Politika grupacije istomišljenika okupljenih oko Envera Bijedića i Edina Delića doživjela je po svemu sudeći veliki poraz u Tuzlanskom kantonu. Iako su samo prije nekoliko dana na konferenciji za novinare u Tuzli najavljivali da će im se, pored poslanika Žarka Vujovića i Huseina Tokića, pridružiti  i drugi  poslanici iz Kluba SDP-a u Skupštini Tuzlanskog kantona u vlasti sa strankom SDA, to se nije dogodilo.

Podsjećamo, Bijedić je samouvjereno tvrdio da nije konačan broj od dva zastupnika u Skupštini TK  koji će podržati koaliciju sa SDA u Tuzlanskom kantonu. ˝Biće ih više. Mislim da će prvi test biti kada se u Skupštini TK bude glasalo za sastav nove Vlade. Tada će se javno vidjeti da li je taj broj konačan ili nije. Gradska organizaciju u Gračanici čvrsto stoji iza svog zastupnika u Skuptini TK i jednoglasno su izglasali da poslanik Sead Gazibegović provede odluku Kantonalnog odbora da uđemo u vlast na Tuzlanskom kantonu˝, rekao je Bijedić.

Na hitnoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona u subotu je imenovana nova Vlada Tuzlanskog kantona na čelu sa premijerom prof. dr. Denijalom Tulumovićem iz SDA. Za imenovanje Vlade glasalo je 19 poslanika, među kojima Žarko Vujović i Husein Tokić.

Kako TIP saznaje, Glavni odbor SDP-a BiH jednoglasno je smijenio Edina Delića sa funkcije predsjednika Općinske organizacije SDP-a Lukavac i donio odluku o uvođenju Povjereništvau ovu lokalnu organizaciju. U sastav Povjereništva, između ostalih,  su imenovani istaknuti SDP-ovci iz Lukavca:  prof.dr.Edhem Muftić, mr. Munib Efendić, Zlatan Čufer, Mirela Memić.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić je prije početka konstituirajuće sjednice Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) BiH kazao novinarima  da raskola u SDP-a u Tuzlanskom kantonu nema, te da su SDP-u ostali SDP-ovci. ˝Oni koji su smatrali da ne trebaju biti dio priče SDP-a su izabrali da sarađuju sa SDA. Ne možemo govoriti o nekom raskolu ako od 10 zastupnika dva se odluče da budu dio parlamentarne većine sa SDA i SDA-ovim partnerima˝, izjavio je za Fenu Nikšić.

Dodao je da su se oni koji podržavaju vlast sa SDA “sami diskreditovali i pokazali gdje im je mjesto“. ˝Pa ne možete sjediti na dvije stolice nikako. Oni koji su odabrali da budu dio priče sa SDA, bilo da je podržavaju, bilo da daju ministre, bilo da glasaju za to, ne mogu biti dio priče SDP-a. To je njihovo opredjeljenje˝, istakao jeNikšić. Upitan u vezi sa Enverom Bijedićem, odgovorio je da je on “već otišao praktično iz SDP-a i zvanično će se to vidjeti vrlo brzo“.

18
Komentari

avatar
13 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
SDA=SBIH=PORAZ2018RaptagaroncaKKKTurboLafinasTurkeš 32 Recent comment authors
newest oldest most voted
Nema potrebe
Guest
Nema potrebe

Bravo Niksicu neka si smijenio Bundoglava nije mu ni mjesto bilo tu gdje je bio .SDP bez Idiotaaaaa

Edo
Guest
Edo

Svaka cast SDP-u na ovom potezu. Pokazali su koliko su ozbiljna stranka i da nema mjesta u partiji edinu delicu i slicnima koji pljuju, manipulisu i gledaju samo svoj licni interes.

KKK
Guest
KKK

Sve sto sam pisao prije mjesec dana da ce se desiti u lukavackom SDP-u i desilo se. Naredni korak je formiranje nove stranke i napustanje veceg broja clanova iz SDP-a. Mada to napustanje nece biti u mjeri kojoj se nadaju smijenjeni clanovi SDPa. Delic ce ponovo biti “nezavisni” kandidat za nacelnika, i ponovo plasirati vec oprobanu pricu nasem narodu.

Bido
Guest
Bido

Ćelavi hajd ohladi malo sa svojim predvidjanjima,oformi kakvu nevladinu organizaciju za predvidjanje budućnosti,dostavte po FB što laprdaš mišu mekinjašu

KKK
Guest
KKK

Crno ti se predvidja. Nego jesu li sljive rodile u Sikuljama ?

Zeljo
Guest
Zeljo

Kojeg veceg broja? Nece ti se stari komunisti nikad odreci SDP-a pogotovo radi jednog Delica i Bijedica. Hoce oni sto gledaju interes i posao. Edinu je ovo kraj politicke karijere samo ne bi me cudilo u SDA da predje kakvi su, jer sa tom novom strankom koju planiraju nece dobiti nista malo glasova u lukavcu i to je sve. Pogledaj PDA dobili su 40.000 glasova i nema ih nigdje vise.

Nezavisni Bundoglav
Guest
Nezavisni Bundoglav

Da da dobro ste čuli, Smoluca je u našim rukama…

SDP je pao
Guest
SDP je pao

Vidi Ede Muftica starog SDPovca što ga surduknu ” čovjeku za buduća vremena” hahahaha o ebo vas otac onaj partizanski haha osta samo Lafina za prošla vremena…

TurboLafinas
Guest
TurboLafinas

Ode Lafinas po nabavnoj

SDA=SBIH=PORAZ2018
Guest
SDA=SBIH=PORAZ2018

Čestitke Nerminu
Ibrakića za Predsjednika

Eso
Guest
Eso

Ovo je znak da i u mjesnim odborima treba da dodje do reorganizacije jer su isti kao i nacelnik. Ako do toga nedodje nista se nemijenja.

Udahni izdahni
Guest
Udahni izdahni

Ma boli te kita Delicu, kandiduj se opet za predsjednika SDPa…jedan čovjek jedan glas

Milenko Blagojević
Guest
Milenko Blagojević

Podrzavam odluku Glavnog odbora SDP-e cime je politicka karijera sedmopartijskog manipulanta okoncana.
Dogodilo se ono sto je bilo potpuno logicno: konacno je prepoznata retogradna,manipulantska,populisticka i suspektna politikantska igra osobe koja je iz cisto licnih ambicija pokusala da srusi jednu tradicionalno ljevicarsku partiju i da unisti sve ono sto je stvarano svo ovo vrijeme.Drznuti se da bestijalno udari na temelje koje su prije rata
polozili Nijaz Durakovic i drugovi,,granici se sa najvecim izdajama u kompletnoj historijr ljevice.
Logicno je da poslije svega,vec bivsi predsjednik lukavacke organizacije SDP-e, podnese ostavku i da mu se iskaze nepovjerenje te da se povuce sa funkcije Predsjednika Opcine Lukavac.

Raptagaronca
Guest
Raptagaronca

Sdrp Lukavac
Edin predcjednik
Jakub vegeta
Mina sekretararuca sirokih nogu
Aziz topla a voda
Osmanovic sluga
Prijic mali veluku potrcki
Fish kvazi novinar
Porodica Fatusic
Encikica
Plus minus 100

SDA=SBIH=PORAZ2018
Guest
SDA=SBIH=PORAZ2018

Bravo SDRP čekajte pa tu je Prof relja,Predsjednik MO Gnojnica gdje je SDP nije mogla da pobjedi

Turkeš 32
Guest
Turkeš 32

Ljudi,ne truje nas Delic,nego Koksara.Ona je najveci problem u Lukavcu i sire.Zatvoriti je sto prije,okoncat cemo prije rede.

Fanta
Guest
Fanta

Gospodin Efendic je davnih dana trebao da bude nacelnik Lukavca, jer on je nas lukavcanin Munja!

Dr. Mr.
Guest
Dr. Mr.

Efendic je kanta kao i Delic, dva losa!