Evo kako je tuzlanska petorka podijelila resore

1 4.579

Nova parlamentarna većina u Tuzlanskom kantonu, koju čine SDA, SDP, SBB, DF i Stranka za BiH, za mandatara vlade je nominirala doktora iz Živinica, Denijala Tulumovića, iz Sranke demokarstke akcije, koja je s 9 manada, vodeća u Skupštini Tuzlanskog kantona.

Slobodna Bosna je uspjela doznati da je dogovorena raspodjela svih resora između vodeće stranke SDA koja ima 9 mandata i koalicionih partnera SDP, SBB, DF i Stranka za BiH, koji zajedno imaju također 9 mandata. 

Osim premijera, Stranka demokratske akcije će dobiti četiri ministarstva i to ministarstvo finansija, kulture i sporta, pravde te ministarstvo obrazovanja.

Socijaldemokratska partija predvodit će dva resora – ministarstvo unutrašnjih poslova i ministarstvo poljoprivrede.

Demokratska fronta će voditi također dva resora: resor zdravstva te resor za boračka pitanja, dok će kadrovi Saveza za bolju budućnost voditi resor prostornog uređenja te resor trgovine. Naposlijetku, Stranka za BiH vodit će ministarstvo privrede te ministarstvo socijelne politike.

Kako smo doznali raspodjela ministarstva konačno bi trebala biti potvrđena na današnjem sastanku koalicionih partnera u Tuzli.

1
Komentari

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
SDA=SBIH=PORAZ2018 Recent comment authors
newest oldest most voted
SDA=SBIH=PORAZ2018
Guest
SDA=SBIH=PORAZ2018

Ispravite se čine je dvojica bivših SDP
Papci s imenom i rpezimenom
Zarko Vujović i Husejn Tokić