Edin Delić predsjednik KO Socijaldemokrate BiH (FOTO)

13 1.607

Kantonalna organizacija SDBiH Tuzla održala je Izbornu konferenciju, na kojoj su izabrani Kantonalni i Nadzorni odbor, te prvi predsjednik KO SDBiH Tuzla.

Na večerašnjoj konferenciji prisutni delegati birani su od strane članova općinskih/gradskih/inicijativnih odbora SDBiH. Oni su svojim glasovima podržali volju izborne baze za predstavnike u Kantonalnoj organizaciji Socijaldemokrata BiH Tuzla.

Nakon održanih izbora, 258 delegata povjerenje da Kantonalnu organizaciju SDBiH Tuzla predvodi u četverogodišnjem mandatu dali su Edinu Deliću, članu Predsjedništva SDBiH, dosadašnjem predsjedniku Inicijativnog odbora KO SDBiH Tuzla i načelniku općine Lukavac.

U Kantonalni odbor izabrano je 66 članova, dok Nadzorni odbor čine tri člana.

Pripala mi je odgovorna dužnost i zahvaljujem se na velikom povjerenju koje ste mi pružili. Mislim da je pred nama bitka života, jer na narednim izborima možemo promijeniti mnogo čega. Mislim da BiH, buduće generacije, naša djeca, naši susjedi zaslužuju svaku minutu našeg vremena kako bismo rezultatom zamajac historije okrenuli na ovom prostoru. Nema te neke druge snage, neće to uraditi ni NATO pakt, ni stranke koje su 20 i kusur godina na vlasti. Mi smo politički subjekt koji želi preuzeti odgovornost u svakom pogledu i u punom kapacitetu – istakao je Delić.

Ovo je Deliću sedma stranka u relativno mladom političkom životu. Prije samo nekoliko godina bio je predsjednik Kantonalnog odbora Naše stranke, nakon čega prelazi u Komunističku partiju, a zatim u SDP gdje postaje predsjednik OO Lukavac. Jučer je izabran za predsjednika KO Socijaldemokrata BiH i jedan je od osnivača pomenute stranke.

13
Komentari

avatar
10 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
DzekoMilenko BlagojevicSolo MunibBJežBablinker Recent comment authors
newest oldest most voted
Šoba
Guest
Šoba

Klasični karijerista. Gadi mi se, Žao mi je ljudi koji mu poklanjaju povjerenje. Stvara kult ličnosti a to obavezno vodi samo ličnom interesu. Ljudima trebaju jake organizacije a ne neki šatro “heroji” i pojedinci koji koriste stranke kao privatne firme. Ima jaku populističku lafinu a jadan narod željan nečeg boljeg vjeruje. Nije mi jasno kako se može vjerovati osobi koja je dobrano uništila najjaču građansku opciju u BiH jer, aman, nisu htjeli igrati po njegovom… Kao razmaženo dijete, ako neće biti po njegovom, pokupi svoje SD krpice i neće više da se igra s vama. Ego manijak. Veoma opasan za ovaj napaćeni narod. VEOMA OPASAN LAFINAŠ. Dobro obrazovan ali pijačarski i šibicarski mentalitet. Loše skroz.

adnan
Guest
adnan

ČESTITAM NA IZBORU.SAMO MI NIJE JASNO JEDNO, KOLIKO OVAJ ČOVJEK IMA VREMENA DA SE POSVETI OPĆINIU KOJOJ JE NAČELNIK, STRANCI U KOJOJ JE PREDSJEDNIK KNTONALNOG ODBORA , FAKULTETU NA KOME PREDAJE , BICIKLISTIČKOM KLUBU, I9 JOŠ INIM FUNKCIJAM KOJE OBNAŠA. STVARNO MU SE DIVIM NA TOLIKOJ ENERGIJI I DA RADI SVE KAKO TREBA. DLI RADI ILI NE PROSUDITE SMI.

Milenko Blagojevic
Guest
Milenko Blagojevic

Jos fali funkcija u nekom crkvenom odboru na Ozrenu,pa se haman i litijama nadat u ime “ugrozenog” svetosavlja u vaskolikom “regionu”…
P.S. Pozvaju se VJERNI BOTOVI da Ga podrze i pridrze u ocuvanju lika i djela !

Vijećnik
Guest
Vijećnik

Al se širi ovaj Lafinaš ko Corona Virus- prelazi sa “stranke na stranku”…
Gledaj mu samo okica iznad ove konobarske peder kravate hahaha kako sijaju od sreće i gladi za funkcijom…
Eto ti Bijedić …i on ima PETLJU ..ali oko vrata…

Šoba
Guest
Šoba

Zanimljiv rezime. Ovo je Deliću sedma stranka u relativno mladom političkom životu. Prije samo nekoliko godina bio je predsjednik Kantonalnog odbora Naše stranke, nakon čega prelazi u Komunističku partiju, a zatim u SDP gdje postaje predsjednik OO Lukavac. Jučer je izabran za predsjednika KO Socijaldemokrata BiH i jedan je od osnivača pomenute stranke.

maak
Guest
maak

ne pricaj ti o natu jer bratija sa ozrena ti nece dati glasove

Milenko Blagojevic
Guest
Milenko Blagojevic

U potrazi za nektarom “crveni leptir” je sletio na mnoge cvjetove.Kada isisa cvijetni sok,odleprsa na drugi. I tako stalno,dokle god ima cvijeta.Poslije njega doleprsa cijelo jato poslije koga se i najljepsi cvjetovi osuse i ostane pustos…

Milenko Blagojevic
Guest
Milenko Blagojevic

Stan,fax i partija su u Tuzli.Opcina je u Lukavcu.Valja imati kuveta , cajta i sredstava pa stici i uteci. I sve u radno vrijeme koje placa narod i zajednica. Dobar suvat i pune jasle pa ozezi…

Solo Munib
Guest
Solo Munib

Partija, to sam ja…Zao mi sto dadoh glas ovom prevarantu, dobice vise mohunu…

Dzeko
Guest
Dzeko

Lopov lopovu svaki korak zna.
Nema tajni tu.
Nema kajanja.
Uzecu ti sve.
Uzeces mi sve.
Moja dosa je na to navikla.

blinker
Guest
blinker

Vasim ponasanjem i postupcima on je odletjeo jednu stepenicu vise,sto ga budete sve vise tracli,io njemu svasta govorili -na kraju balade postace i prijesednik B-H,samo sto ja tu ne zivim ,pa je meni sasvim svejedno.

BJežBa
Guest
BJežBa

Ne seri!

Dzeko
Guest
Dzeko

Desi blinkeru krme te ubolo