Edin Delić: Kantonalni odbor SDP-a želi ulazak u vlast

5 2.563

Predsjedništvo Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Tuzlanskog kantona održalo je sinoć sjednici u proširenom sastavu.

Usvojen je zaključak da se uđe u vlast na na svim nivoima u Bosni i Hercegovini nakon što su čelnici stranke prije nekoliko dana u Sarajevu, zajedno sa ostalim članovima Bh. bloka, odlučili da prepuste upravljanje zemljom nacionalnim strankama.

Bio je samo jedan glas protiv odluke o ulasku u vlast. S ovakvim stavom tuzlanski SDP dolazi u subotu na sjednicu Glavnog odbora SDP-a BiH u Sarajevo i prenijet će zaključke kolegama iz cijele BiH. Vidjet ćemo hoće li biti prihvaćeni naši stavovi, ali je neupitno jedinstvo SDP-a“, za portal Radiosarajevo.ba rekao je Edin Delić,predsjednik Osnovne organizacije SDP-a u Lukavcu, načelnik ove općine i član Kantonalnog odbora SDP-a TK.

Delić kaže da je Kantonalna organizacija SDP-a u Tuzlanskom kantonu u specifičnoj situaciji.

Nosimo više od trećine svih glasova SDP-a u državi, a zbog komplicirane situacije možemo ostati izvan vlasti u našem kantonu jer je za vlast neophodna koalicija sa SDA ili PDA“, objašnjava Delić.

Podsjetimo, Enver Bijedić, predsjednik SDP-a TK, i prije sjednice Predsjedništva Kantonalnog odbora SDP-a TK usprotivio se odluci Bh. bloka o neulasku u vlast.

0 0 vote
Ocijeni članak
guest
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
maak

Lafinas debeli valja slusati a ne kao sad uzeo si kredit 1 500 000 maraka zaduzio opcinu i glumis putara zacepljas rupe , kupujes auta , postavljas led lampice……… a grad i mz nemaju pitke vode ni javni prevoz gradjana

Pink

A nemamo ni cistog zraka ,mi ustvari zivimo u Cernobilu tako imam nekad osjecaj

SDA=SBIH=PORAZ2018

=SDP =poraz 2020 živio PDA

Lukavac 1

Sredice oni vas , ne možete im paririrat ljudi znaju hiljadu i jednu malverzaciju , 27 godina oni su izgrađivali svoju infrastrukturu za sve.

Komšić III

Bravo za SDP BiH Lukavac na ovakvom stavu! Ako je Delić uz pomoć nekolicine vijećnika koji su oko SDP-a uspio progurati sve one projekte, zamislite šta bi bilo kad bi bili na vlasti. Na kraju krajeva SDP je pobjednik na TK. Zašto pustiti da SDA krčmi sve, kad im se može to onemogućiti kroz pošten rad kao što je u Lukavcu.
Na kraju krajeva i moj predsjednik Komšić, neće sa SDA cijelo vrijeme a sinoć na Face TV kaže evo sve i ja i stranka samo da idemo u vlast a mi kao DFovci nemamo nikakav rezultat za razliku od SDP-a.

P.S. Znam da i članovima SDP-a ovo nije drago ali hladne glave kad se razmišlja pametan potez.

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x