Edin Delić će insistirati da se poništi Odluka o isključenju Lagumdžije i ostalih

8 1.958

Odlukom Glavnog odbora SDP-a iz stranke su jučer isključeni Zlatko Lagumdžija, Miro Lazović, Ivo Komšić, Emir Zlatar, Hakija Meholjić, Meliha Lekić, Zoran Mikulić i Rusmir Mesihović.

Za odluku je glasalo 67 članova Glavnog odbora, dok ih je deset bilo protiv, a dva su bila suzdržana. Odmah poslije odluke Glavnog odbora SDP-a, od strane jednog od članova SDP-a, uslijedilo je pitanje na jedan status na stranici Edin Delić, kandidat za predsjednika SDP-a BiH. Pitanje je glasilo:

Da li ćete u slučaju pobjede insistirati na poništenju ove odluke o isključenju? Da li podržavate osnivanje SPD-a? Da li ćete se priključiti SPD-u u slučaju poraza?

Delić je odgovorio kako će insistirati na poništenju odluke i da želi stvoriti uslove u SDP da prestane potreba za SPD i potvrdio je da se neće isključiti iz SDP-a.

Ipak, nedugo nakon ovog odgovora kojim se otvoreno protivio odluci Glavnog odbora, Delić je izbrisao pitanje, kao i svoj odgovor.

8
Komentari

avatar
7 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
tosamjaLafinas ce bit isključen iz SDPa ide u SPDApokalipsaDelic i ostali Kukini sinovirealan Recent comment authors
newest oldest most voted
Lafinas ce bit iskljucen iz SDPa ide u SPD
Guest
Lafinas ce bit iskljucen iz SDPa ide u SPD

Jest *** ovaj kvazi ljevičar Dellić hahahaha pa Bože dragi koga su nam ove komunjare uvalili ovdje za načelnika tip je ograničen ko balkon , hehe šta kažeš kad je naknadno skonto da je usro motku sa odgovorima na ova pitanja za svaki slučaj sve obrisao, a stručnjaka u p.m. hahahaha teški Bundoglav teški !

tosamja
Guest
tosamja

papaq kad mu se proturječiš briš komentare i blokira te na fb! Pravo akademsko ponašanje nema šta!

maak
Guest
maak

Niksicu itbaci i ovoga delica iz sdp

Delic i ostali Kukini sinovi
Guest
Delic i ostali Kukini sinovi

Vrijeme je tebi Deliću da promijeniš stranku već je tebi tu dojadilo, ti si navikao da prelaziš iz stranke u stranku …

realan
Guest
realan

Zalosno je da mu ona njegova potrckala, ni stranicu ne mogu uredjivati…. 😀 Kad je vidio,, izbrisao je post I slijedi kazna 😀

Apokalipsa
Guest
Apokalipsa

Dvogodisnje iskustvo u SDPu nije osiguralo Delicevu odanost partiji… Iskazati podrsku Lagumdziji koji svjesno radi na osnivanju nove politicke stranke, direktnoj saradnji sa SDA i sl., pa i namjeri gasenja SDPa kao takvog, i ujedno biti kandidat za predsjednika je licemjerno

Milenko Blagojevic
Guest
Milenko Blagojevic

Ukljuci-iskljuci, iskljuci-ukljuci,iskljuci-iskljuci,iskljuci vec jednom razglas da narod prodise…