Do kraja jula završetak gradnje najmodernije ljetne pozornice u BiH

0 1.046

Živinice će do kraja jula dobiti jednu od najmodernijih ljetnih scena u BiH.

Zahvaljujući gradonačelniku Živinica Samiru Kamenjakoviću i Vladi FBiH, počela je gradnja ljetne scene, vrijedne oko 120.000, 00 KM, a biće igrađena do jula, pored zgrade BKC-a Živinice.

Riječ je o modernom objektu sa 300 + sjedećih mjesta, sa svom pratećom opremom, a služit će za projekcije filmova na otvorenom, koncerte, predstave, promocije i druge kulturne sadržaje.

“Projekat ljetne scene u Gradu Živinice je dugo čekan projekat koji će moći primiti oko 300 ljudi i koji će zaista uljepšati naš Grad, ali i najvažnije, stavit će u funkciju društvo i kulturu. Tehnički nismo imali mogućnosti za ovaj projekat ranije, kako bi se u Gradu u ljetnim i jesenjim danima održavale kulturne manifestacije na najkvalitetniji način. Cilj projekta jeste povećanje projekata u oblasti kulture i umjetnosti, a biće izgrađena u neposrednoj blizini BKC-a Živinice. Ljetna pozornica će otvoriti Grad da postane domaćin velikih ljetnih skupova kulture koji se budu održavali ne samo u našem Gradu, nego i u Kantonu i u Federaciji” – kazao je Samir Kamenjaković, gradonačelnik Živinica.

Komentari

avatar