Direktor UKC-a Tuzla: Svi koji ne vjeruju neka obuku odijela i dođu sa mnom u prostorije Infektivne klinike…

6 2.134

Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona upozorio je građane da je koronavirus prisutan i da se moraju pridržavati mjera prevencije koje su na snazi, piše Oslobođenje.

– Niko nema pravo da ugrožava tuđe živote. Slažem se da svi imamo pravo na mišljenje, ali neka to mišljenje iznose s maskom na licu. Uzimajući u obzir statističke podatke, 0,08 odsto populacije u TK je inficirana COVID-19. Mi, jednostavno, moramo naučiti živjeti s virusom, kaže Dajana Čolić, ministrica zdravstva TK.

Kapacitet Zavoda za mikrobiologiju UKC-a Tuzla je 300 testova dnevno. Testiranje se obavlja po prioritetima, a ne po željama. 

Vahid Jusufović, direktor Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla, u više navrata je napomenuo kako su se građani opustili, kako su otvorena kupališta, kako se organizuju slavlja, a zaboravlja se da je virus za osobe sa komorbiditetima veoma opasan, odnosno smrtonosan.

Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona upozorio je građane da je koronavirus prisutan i da se moraju pridržavati mjera prevencije koje su na snazi  / Anadolija

– Ukoliko bi deset dana, kao jučer, imali 49 pozitivnih osoba, to bismo teško izdržali, ali bismo se izborili i sa tim. Naši uposlenici su na izmaku snaga, neki su odustali od korištenja godišnjih odmora što je protuzakonito, ali, jednostavno, moramo prevenirati eventualne infekcije. S prestankom stanja prirodne nesreće, Krizni štab TK može izdati samo preporuke, ali ne i naredbe. Moramo poštovati preporuke, preventivno djelovati jer epidemiološka situacija nije dobra. I dok neki idu u kupaćim gaćama na kupališta, mi se borimo sa virusom. Svi koji ne vjeruju u to neka obuku odijela i neka dođu sa mnom u prostorije Infektivne klinike. Tamo leži mladić, vozač kamiona, kao od brda odvaljen, a sada se bori svakodnevno za jedan dah. Borimo se za njegov život i živote naših građana i te činjenice moramo biti svi svjesni, kazao je prof.dr Jusufović.

U Tuzlanskom kantonu je trenutno pozitivnih 398 osoba, a do sada je zabilježeno 17 smrtnih ishoda.

3 2 votes
Ocijeni članak
guest
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Dzeko

Stvarno mi je zao sto ne koriste godisnji.
Sve mi suze niz leđa.
Prevaranti jedni. Sta je sa ostalim oboljenjima? Ne moze vam se na 100 metara pribliziti. Samo jos bodljikavu zicu da podignete.

Istina

Direktore ne laprdaj nego radi svoj poso. Takozvani “univerzitetski” klinicki centar je glorifikovana veterinarska stanica. Uposlenici su vam uglavnom nesposobni, nekulturni, korumpirani i nezainteresovani za svoju profesiju, a jos manje za pomaganje ljudima.

Dzeko

Ne vjeruje ti prva ta sto te gleda

Milenko Blagojevic

A ,šta je bilo za očekivati?! Dokle god se “struka” koristi za politikantske igrice i suspektne ambicije,dokle god se”Anam Oni”,kriju iza razno-raznih maski ,staklenih perli i svjetlucave bižuterije ;dokle god vodaju pacijente za svoje “sebiće” -do tada će biti i diholjiti ovaj virtualni galimatijas svuda po svijetu,pogotovo na Zapadnom Balkanu, zbog kojih je i Austrija pokazala “žuto” i nevinu insanu… Jebo hin Tramp,Mak(a)ron,Dodik,Vučić & Co…
Čopor alavih skorojevića i populističkih iskompleksiranih likova !
Živio majstor -Maršal Josip Broz-Tito!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jasmin

Hajd jeste pametni za vas su svi lopovi i kriminalci kako mozete tako pisati ima dosta dobrih i sposobnih zdravstvenih radnika i nemojte tako pricati moj otac je imao infarkt i odvukao sam ga u UKC Tuzlu odmah su ga primili i odveli u salu i spasili zivot niko nije ni gledao na koronu tako nemojte govoriti kako se u UKC nemoze prici to nije istina nemoze se u Dom zdravlja prici kroz prozor te odmah otpile.

Memo

Pa šta je čudno tebi što su ti primili oca i dali mu ljekarsku pomoć.Pa oni to moraju pa zato su došli na posao i zato gemaju tolike plaćurine.U njih je sve redovno sva primanja i uslovi za rad su im kraljevski.Drugi im sve nabave za rad od igle do lokomotive preko zaštitnih maski rukavica odjela kapa obuće sve sve sve .Vidiš li ti da su se oni gore svi usijali ko patak.Za to su se školovali da liječe narod u svim situacijama i prilikama i neprilikama.Šta hoće.Pa znaš li ti da su se oni pomamili da oni bolesnike pacijente kojima je potrebna operacija vraćaju i naručuju za operacije tek u februaru 2021.Molim te koji je to bezobrazluk.Ako daš pare operisat ćeš se ako ne daš pare možeš 100 puta umrijet dok se operišeš.Znaš li ti da oni upućuju pacijente u svoje ili jaranske privatne klinike koje ko fol to rješavaju bolje i prije.Znaš li ti da su ti doktori postali kriminalci lopovi bezdušnici.Za koje kakve snimke teški pacijenti kojima je život u pitanju čekaju po 10 mjeseci,a ako daju pare pa eto mogu koji mjesec prije. Pa ti doktori počupaše pare narodu.Ne prezaju ti ljekari ni od čega.Da ne… Read more »

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x