Danas oblačno sa kišom, popodne prestanak padavina

0 220

Danas će biti oblačno vrijeme sa kišom koja će poslije podne prestati i dnevnom temperaturom od sedam do 12 stepeni Celzijusovih.

Ujutru i prije podne biće oblačno sa kišom u većini predjela, jedino je na istoku još suvo. Na zapadu će kiša jenjavati i iza podneva mjestimično prestajati, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Popodne u sjevernim, zapadnim, jugozapadnim i južnim predjelima doći će do djelimičnog raslojavanja i kidanja oblačnog sloja, uz sunčane intervale.

U ostalim krajevima biće pretežno oblačno uz slabu kišu do večernjih časova, a potom će i tu padavine prestati.

Danas će biti svježije, a temperatura će imati mali dnevni hod.

Duvaće slab do umjeren južni vjetar, tokom dana u skretanju na sjeverni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

STANJE NA PUTEVIMA

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po mokrim i klizavim kolovozima, u kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično ima magle, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, povećana je opasnost od odrona.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske napominju da na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi privremena signalizacija reguliše saobraćaj i vozačima savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu, te podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme na putevima u BiH zakonski obavezno.

Zbog deminiranja terena na dionici magistralnog puta Pelagićevo – granica Republike Srpske/FBiH /Blaževac/ najavljene su povremene obustave saobraćaja po 30 minuta u vremenu od 7.00 do 17.00 časova.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na magistralnom putu koji se ukršta sa ulicom Vojvode Živojina Mišića i Ulicom Brodskog bataljona izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog radova u tunelu Brčigovo na dionici magistralnog puta Sastavci – Ustiprača izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na magistralnom putu Klašnice – Laktaši u Laktašima je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Crkvina – Modriča jedan, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Na regionalnom putu Šipovo – granica Republike Srpske/FBiH /Novo Selo/ u toku su radovi, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Zableće – Čađavica izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog radova na sanaciji klizišta.

Saobraćaj je u tunelu Dragoraj na ovoj dionici puta obustavljen je i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini tunela.

Na dionici puta međuentitetska linija Vrela – Kotor Varoš – Banjaluka kretaće se vangabaritni prevoz, a vozačima iz AMS skreću pažnju da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U toku je izgradnja male hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac – granica Republike Srpske /Bogatići/ na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom, uz postavljene semafore.

Zbog radova na magistralnom putu Karakaj dva – Drinjača izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Šekovići – Donje Caparde izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na magistralnom putu u Vlasenici, zbog izgradnje poslovnog objekta ,izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

U toku su radovi na regionalnom putu Tedin Han – granica Republike Srpske/FBiH /Križ/ zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog radova na postavljanju inteligentnih transportnih sistema /ITS/ izmijenjen je režim saobraćaja na dionici auto-puta Gradiška – Banjaluka, a za vrijeme izvođenja radova saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom.

U toku su radovi na modernizaciji sistema javne rasvjete u gradu Prijedoru na magistalnim i regionalnim putevima.

Zbog radova na raskrsnici na spoju auto-puta Banjaluka – Doboj i magistralnog puta Johovac – Rudanka, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Johovac – Rudanka.

Na istom magistralnom putu, ali na dionici Modriča jedan – Vukosavlje /Jakeš/
– Podnovlje – Šešlije – Johovac – Rudanka – Doboj – granica Republike Srpske/FBiH /Karuše/, zbog radova na kolovozu izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini – granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Pelagićevo – Gradačac u mjestu Turić Prosjek povremene su obustave saobraćaja u vremenu od 8.05 do 15.05 časova.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod – Odžak, u mjestu Klakar Donji, u vremenu od 8.15 do 15.05 časova radnim danima povremene su obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa – Podnovlje, na deminerskom radilištu “Gornji Božinci” od 8.15 do 15.05 časova radnim danima povremene su obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

U toku je izgradnja male hidroelektrane, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Kotor Varoš – Obodnik.

U toku su radovi na sanaciji klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš – Kneževo, u mjestu Živinice, pa su u vremenu od 7.00 do 17.00 časova povremene obustave saobraćaja u trajanju maksimalno pet minuta.

Na regionalnom putu Ukrina – Klupe, u mjestu Šnjegotina u toku su radovi na rekonstrukciji puta i mosta, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik – Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranog klizišta odvijanje saobraćaja je usporeno, naizmjenično jednom trakom.

0 0 vote
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x