Banovići: Svim prvačićima pokloni u vrijednosti 100 KM

4 1.129

Općina Banovići na čelu sa općinskim načelnikom Midhatom Husićem danas je obradovala 236 prvačića sa područja opštine Banovići, koji su u vanrednim okolnostima upisani u prve razrede osnovnih škola. Svim prvačićima su uručeni poklon bonovi u vrijednosti 100 KM a sredstva će biti uplaćena do kraja tekućeg mjeseca na žiro-račune roditelja, koji su dostavljeni u nadležnu općinsku službu. U općinskom budžetu sredstva za ove namjene su planirana treću godinu zaredom.

“Ovo je jedan vid pomoći roditeljima kod pripreme djece za polazak u školu ali i podrška prvačićima koje smo željeli obradovati jednim lijepim poklon, jer tu je puno budućih profesora, inžinjera, rudara, sportista i to je zapravo naša budućnost,” – kazao je načelnik prilikom današnje posjete prvačićima u Osnovnoj školi “Banovići Selo”.

Toplomjeri za sve škole

Ovom prilikom načelnik Midhat Husić je uručio i 15 daljinskih mjerača temperature, odnosno toplomjere za sve banovićke škole. Kako je kazao, školama i nastavnom osoblju želi olakšati način kontrolisanja temperature djeci prilikom dolaska u školu kao i sam rad škola u ovom periodu vanrednih okolnosti.

“U saradnji sa našim prijateljima, međunarodnim organizacijama, ambasadama i drugim institucijama u prethodnih  nekoliko godina realizovali smo dosta projekata iz oblasti obrazovanja, kako nabavke osnovne opreme, tako izgradnje i obnove naših škola i mi ćemo kao Općina i u narednom periodu se potruditi  da stvaramo što bolje uslove za našu djecu u svim školama na području opštine Banovići”, naglasio je načelnik Husić.

U Budžetu za 2020. godinu za poklone prvačićima osigurane su 23.600 KM, a to nije sve kada je u pitanju pomoć lokalne zajednice obrazovanju. I ove, kao i prethodnih godina, planirana su sredstva za stipendiranje učenika i studenata, sredstva za stručno osposobljavanje, sredstva za novčanu naknadu djeci školskog uzrasta, kao i sredstva za realizaciju različitih projekata kojima se doprinosi poboljšanju uslova u obrazovanju.

5 3 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
blinker

Svaka vam cast,svima skupa.

Nikoineko

Kako se nas lafo nije ovog gesta sjetio

Dzeko

Aferim ljudino

sep

Do sad je Kukić uzimao harač od raje iz Banovića, a sad ko fol dijeli načelnik narodne pare iz budžeta njihovoj djeci.To se zove prodavanje magle u predizborne svrhe.Ovo je posljednja podjela PDA.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x