Američki helikopteri UH-60 “blackhawk” sletili u Tuzlu / VIDEO

4 962

Prvi američki vojnih helikopteri koji će s Oružanim snagama Bosne i Hercegovine sudjelovati u bilateralnoj vježbi „Brzi odgovor 21“ sletjeli su u ponedjeljak 3. maja 2021. godine u zračnu luku Dubrave kod Tuzle.

Radi se o prethodnici od prva dva helikoptera UH-60 iz sastava Brigade borbene avijacije 1. pješačke divizije Kopnene vojske Sjedinjenih Američkih Država, inače stacioniranim u Poznanju u Poljskoj. Na Dubravama su ih dočekali pripadnici 5. pješačke brigade OS BiH i osoblje Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Helikopteri UH-60 Black Hawk su opće namjene i prije svega se koriste za prijevoz vojnika i opreme. U narednim danima planiran je dolazak preostalih američkih helikoptera iz sastava ove zrakoplovne postrojbe, koji će s Oružanim snagama BiH sudjelovati u vježbi. Prije početka vježbe očekuje se i povećan broj helikopterskih letova u cilju upoznavanja s konfiguracijom terena u Bosni i Hercegovini.

4.3 4 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Dzeko

Mayday black hawk down,black hawk down

Milenko Blagojevic

Sjećaš li se, Dzeko : https://youtu.be/rXwMrBb2x1Q

Dzeko

Upijao svaki Jimiev akord.
Prava Vietnamska😀.
Tresu se opanci ozrencima od raketiranja americkog F16 po radio relejnom cvoristu kraljica.
Odatle toliki minusi😀.

Milenko Blagojevic

UNITED STATES ARMY ! Najjači ambasador ove ,po svemu,VELIKE DRŽAVE I NACIJE! Poznata je ljubav VELIKOG DRŽAVNIKA prema cjelovitoj BiH i Bošnjacima. Historijska vijest za sve koji ljube Zemljicu Bosnu i Hercegovinu,i loša za svekolike neprijatelje.
Amerika i američki snovi su se vratili…

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x