Belamionix

Alen Nuhić izvršni direktor Spreče, Aziz Čačković novi direktor Rudnika soli

10 5.625

U okviru kadrovskih pitanja Vlada Tuzlanskog kantona  je u utorak  dala saglasnost na prijedlog Odluke Upravnog odbora Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički Centar Tuzla o imenovanju prof. dr. med. sci. Vahida Jusufovića, specijalista oftalmologije za direktora Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla, na mandatni period od četiri godine.

Vlada je imenovala Upravni odbor JU Odgojni centar Tuzlanskog kantona na period od četiri godine. Data je prethodne saglasnosti Upravnom odboru Javne ustanove Odgojni centar Tuzlanskog kantona za prijevremeno razrješenje Emira Huskića vršioca dužnosti direktora Javne ustanove Odgojni centar Tuzlanskog kantona, te imenovanje prethodna Marine Tomić za vršioca dužnosti direktora Javne ustanove Odgojni centar Tuzlanskog kantona, do okončanja konkursne procedure za izbor i imenovanje direktora, a najduže 6 mjeseci.

Vlada je imenovala i punomoćnike koji u ime osnivača vrše ovlašćenja Skupštine Javnog preduzeća „Međunarodni aerodrom Tuzla“ d.o.o., utvrdila prijedlog kandidata za privremeno imenovanje predsjednika i članova Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Međunarodni aerodrom Tuzla“, te dala saglasnost na Odluku Nadzornog odbora JP „Međunarodni aerodrom Tuzla“ o imenovanju Mensuda Brčaninovića iz Živinica za vršioca dužnosti Izvršnog direktora za saobraćaj i tehniku ovog javnog preduzeća do okončanja procedure za izbor i imenovanje Izvršnog direktora za saobraćaj i tehniku, a najduže 3 mjeseca.

Vlada je zatražila od Skupštine JP “Šume Tuzlanskog kantona” d.d. Kladanj da razriješi dužnosti članove, predstavnike državnog kapitala, imenovane u privremeni Nadzorni odbor JP “Šume Tuzlanskog kantona” d.d. Kladanj, te utvrdila prijedlog kandidata za imenovanje u privremeni Nadzorni odbor javnog preduzeća do imenovanja novog Nadzornog odbora u skladu sa zakonom, a najduže do 90 dana.

Data je  prethodna saglasnost Nadzornom odboru Javnog preduzeća za vodoprivrednu djelatnost „Spreča“ d.d. Tuzla za imenovanje Belkise Avdagić, dipl.oec. za izvršnog direktora za ekonomsko- finansijske i pravne poslove Javnog preduzeća, kao i za imenovanje Alena Nuhića, dipl.ing.el. za izvršnog direktora za tehničke poslove Javnog preduzeća, na mandatni period na koji je imenovan direktor Javnog preduzeća.

Kada je u pitanju JP RTV TK, data je  saglasnost na Odluku Nadzornog odbora o prijedlogu za imenovanje vršioca dužnosti Uprave JP Radio – televizija Tuzlanskog kantona d.o.o. Tuzla, do okončanja konkursne procedure a najduže na period do šest mjeseci, i to: Kasim Softić, vršilac dužnosti direktora, Hasan Jahić, vršilac dužnosti izvršnog direktora za razvoj i Admira Bakić, vršiteljice dužnosti izvršne direktorice za program.

Prethodne saglasnosti su date i Nadzornom odboru privrednog društva Rudnik soli „Tuzla“ d.d. Tuzla za razrješenje Mujkić Mirnesa, dipl. kriminalista sa pozicije v.d. direktora privrednog društva, te imenovanje Aziza Čačkovića, dipl. pravnika na poziciju vršioca dužnosti direktora Privrednog društva na period od 27.09.2020. godine do okončanja konkursne procedure, a najduže do šest mjeseci. Osim razrješenja i imenovanja v.d. direktora ovog privrednog društva, Vlada je dala prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva Rudnik soli „Tuzla“ d.d. Tuzla za razrješenje trenutnih i imenovanje v.d. izvršnih direktora Privrednog društva.

3.5 6 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
10 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Dzeko

Molim smak svijeta da se ne odlaze, nego da nas odmah poklopi.
Ovo nema ni u Ruandi.

sep

Jel sa Penzionerom Čačkovićem ide i Mina u paketu u rudnik, jer su u opštini radili rudarski posao.E dobra je ova Delićeva stranka premiješta pemzionere sa funkcije na funkciju, a mlade prima da volontiraju dugoročno do penzije.Svaka čast za podršku mladima.

Na Brani domovine

Uganja glavati ribar da može da peca na radnom mjestu po vazdan za dobru platu…toliko o lokal patriotizmu i svenarodnom idiotizmu…
Opet Lukavcani izadjite na lokalne i svake druge izbore i glasajte za ove ublehase što stenju za govornicom na sjednicama OV…kakve seronje sve ekolog do ekologa …od Lafinasa, preko ovog Nuhića do onog Abdela…borci naši sveznadari U pm

Zsahahshehshahs

Vodil Minu Cackovic.

Uzas

fuj ogavno

Borac Armije BiH

La havle ve la kuvvete illa billah !

Sodakox

Kako ode u direktore voda nam se usmrdi u lukavcu

Sinister 33

Zasluzeno.

GreenTea

Bravo za Nuhić Alena!!! Pravi čovjek za ove pozicije. U vijeću se najviše borio za ekologiju i ovakve stvari. DF u Lukavcu je jedina stranka koja ne politizira i zbog toga će i dobiti ponovo moje povjerenje.

Dzeko

Green tea, ti kao da si caj protiv proliva. J….on tebe, a i ti njega.
Nadam se da se nece dugo zadrzati u dzabahljebaroskoj firmi.

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x