63 osobe nisu poštovale zabranu kretanja: ”Kazne za one koji se ne budu pridržavali odluke…”

4 3.463

Od sinoć je na području FBiH, na snagu stupila zabrana kretanja svih osoba u vremenu od 18:00 do 05:00 sati.

Iz MUP-a TK ističu da svi koji se ove naredbe ne budu pridržavali mogu biti prekršajno sankcionisani. A tokom prethodne noći pripadnici MUP-a prekršitelje su upozoravali, a ukupno 63 osobe nisu se pridržavale zabrane kretanje, potvrdila je za RTV Slon, Amra Kapidžić, glasnogovornica MUP-a TK.

Ko se može kretati nakon 18 sati?

“To su prije svega zdravstveni radnici, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova TK, drugi pripadnici agencija koji su zaduženi za provođenje zakona, organizacija koja vrše javna ovlaštenja, lica kojima je potrebna neophodna zdravstvena pomoć, zatim lica kojima je poslodavac izdao potvrdu u potrebi kretanja zbog neometanog kretanja u poslu, izabrani i imenovani zvaničnici Tuzlanskog kantona te lica kojima će neophodne potvrde izdavati MUP TK” – istakla je Amra Kapidžić, glasnogovornica MUP-a TK.

Policijski službenici na prvom su frontu odbrane u ovim kriznim situacijama, a iz Uprave policije MUP-a TK kazali su da koliko im je bitna sigurnost i zaštita svih građana, da im je bitna i zaštita njihovih uposlenika. U skladu s tim, istakli su da su poduzeli sve mjere kako bi to i ispunili.

4
Komentari

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
EdoJasminDzekoMilenko Blagojevic Recent comment authors
newest oldest most voted
Jasmin
Guest
Jasmin

E moji prijatelji vi sto krsite pravila mislite da ste frajeri veliki ako jeste i ako mislite da ste hrabri prijavite se u UKC Tuzla i postanite volonteri i pokazite da ste frajeri. Ne morate nista raditi samo sjedite i cekajte kad ce se neko pojaviti da je zarazen. I svaki put kad krenete kuci razmisljajte hocetel ponijeti kuci zarazu svojim najmilijim. Ali vi cete opet imati sta da kazete na ovo reci cete ko vas j… Vi ste na drzavnom budzetu i imate dobre plate. I Italija ima dobre plate i Španija pa ste vidjeli sta je se desilo. Zato ostanite kod kuce i zbog sebe i zbog svih ljudi.

Milenko Blagojevic
Guest
Milenko Blagojevic

Kad sretnes Hanku…https://youtu.be/k-dr1E34W10

Dzeko
Guest
Dzeko

Kastrirati po kratkom postupku

Edo
Guest
Edo

Neznam cija je luda naredba da se zatvore mjesne poste pa da svi se skupimo u centralnu postu u lukavcu.