19 zastupnika potpisima potvrdili sastav nove većine u Skupštini TK: Ovo su SDP-ovci koji su se priključili većini (FOTO)

0 5.554

Danas je u Tuzli u prostorijama Kantonalnog odbora SDA potpisan zahtjev za nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona, od strane 19 zastupnika.

Zahtjev/inicijativu su potpisali 9 zastupnika iz Stranke demokratske akcije, 3 iz Demokratske fronte, te po 2 iz Stranke za BiH i SBB-a. Potpisivanjem zahtjeva i od strane 3 poslanika iz redova SDP-a već se nazire skupštinska većina, koja bi već u ponedjeljak trebala odlučivati o mandataru i sastavu nove Vlade TK.

U javnosti se jako dugo špekulisalo o sastavu nove većine, a u SDP-u je iz tog razloga bilo jako burno. Odluke Glavnog i Kantonalnog odbora su različite, pa je još uvijek nepoznata sudbina “pobunjenih” u SDP-u. Zastupnici iz SDP koji su se danas priključili većini predvođenoj SDA su Husein Tokić, Žarko Vujović i Sead Gazibegović.

Podsjećamo, nakon izbora održanih u oktobru zbog nemogućnosti okupljanja većine vlast na TK još uvijek nije formirana, a trenutna Vlada predvođena PDA je u tehničkom mandatu.

Do 14 sati se očekuje potpisivanje i preostala 3 zastupnika i Stranke demokratske akcije nakon čega će dokument biti u 14 sati i zvanično predat u Skupštinu Tuzlanskog kantona.

Komentari

avatar