Akcija “Šiling”: Zaplijenjeno 2,8 kg heroina i preko 11 kg marihuane, uhapšeno 18 osoba

0 565

Međunarodna policijska akcija kodnog naziva “Šiling”, koja je na području Bosne i Hercegovine izvedena u Brčko distriktu, Tuzlanskom kantonu i Republici Srpskoj te u Austriji i Sloveniji, rezultirala je zapljenom 2,8 kg heroina i preko 11 kg marihuane, pretresom više lokacije i hapšenjem 18 osoba.

Ovo je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Brčkom, na kojoj je, uz šefa brčanske policije Gorana Lujića, sudjelovao direktor Nacionalnog istražnog ureda Republike Slovenije Darko Majhenič.

Tokom protekle noći i jutros u ovoj međunarodnoj policijskoj akciji izvršeno je 59 pretresa od čega 47 u Brčko distriktu, a slobode je lišeno 18 osoba od čega 14 u Brčko distriktu, 3 u RS i jedna osoba u Tuzlanskom kantonu.

Šef brčanske Policije Goran Lujić kazao je kako je cjelokupnu akciju u BiH nadziralo Tužiteljstvo BiH, a ista je vezana za kaznena djela organiziranog kriminala, neovlaštenog prometa opojnih droga, te neovlaštenog prometa oružja i vojne opreme.

Na današnjoj konferenciji za novinare najavljen je nastavak zajedničke policijske akcije na području BiH, Austrije i Slovenije.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x