3.septembra počinju književni susreti ”Cum grano salis”

1 582

peroU četvrtak 3. septembra u Tuzli počinju deveti po redu Međunarodni književni susreti “Cum grano salis”. U toku susreta koji će trajati do subote 5. septembra održat će se promocije knjiga, izložbe, okrugli stolovi, izvođenje monodrame i na kraju Svečano proglašenje i dodjela nagrade „Meša Selimović”.

Nagrada se dodjeljuje za najbolji roman objavljen u 2008. godini na jezičkom govornom području Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
BRANKO STOJKOVIĆ - ŠTIT

ZAŠTO JE MESIĆ SPASIO KAPETANA DRAGANA? Branko Stojković, Bjelovar Na hrvatsku sramotu To su najbizarniji događaji – kada glavni igrač Stjepan Mesić, zabija autogolove hrvatskom timu. Zbog toga je hrvatsko pravosuđe na čelu s ministrom Ivanom Šimonovićem doživjelo pravi poraz, blamažu i sramotu… Mesiću je očito (to) pasalo, kako se ne bi razmotala „filmska ratna vrpca“ iz 1991. godine, kada je on kao (glavni) Vrhovni komandant JNA i Predsjednik SFR Jugoslavije učinio razne Fotoreporter Jutarnjeg lista u Havani je zabilježio posjet hrvatskog predsjednika koji je šarmom sve oborio s nogu nepodopštine. Tih ratnih godina jedinica Kapetana Dragana bila je pod komandom i ingerencijom Mesića. Ukinuta uzbuna za ratnim zločincem Ovih dana srpski mediji se ismijavaju hrvatskom pravosuđu i u svom tisku pišu: kako je živa istina da je australska vlast odbila izručiti Dragana Vasiljevića, takozvanog kapetana Dragana. Navodno je prvi razlog (da je tih ratnih godina) hrvatsko ili bolje rečeno hadezeovsko pravosuđe amnestiralo sve srpske pobunjenike i ratne zločince, a sad to isto „hadezeovsko“ pravosuđe, nakon toliko godina sjetilo se je proganjati Vasiljevića. I sada traži pravni lijek za to, da kapetan Dragan bude osuđen. Srpski mediji, tj. novine pišu i komentiraju – da je hrvatsko pravosuđe doživjelo pravi debakl,… Read more »

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x