fbpx

1200 osuđenika u FBiH još uvijek se nalazi na slobodi

1 min. za čitanje

policija-bihIako je bezbjedonosna situacija na području FBiH generalno ocjenjena zadovoljavajućom i stabilnom, 1200 osuđenika koji su osuđeni pravosnažno još uvijek se nalazi na slobodi, istako je direktor Uprave policije FBiH Zlatko Miletić tokom današnjeg sastanka policijskih komesara i direktora Federalne uprave policije održanog u Gradačcu.

Istaknuta je i činjenica da je to rezultat neadekvatno rješenog pitanje zatvorskog smještaja kao i domova za maloljetne delikvente.Veliki broj akcija koje se odnose na razbijanje kriminogenih grupa a koje djeluju na području FBiH, rješene su zahvaljujći angažovanju pripadnika MUP-a TK. To svakako predstavlja dodatnu obavezu da se i u narednom periodu pruža maksimalna sigurnost građanima TK.Održavanje ovavih sastanaka kako je istakao prof. dr. Sead Omerbegović ministar unutrašnjih poslova TK, ima itekako važnu ulogu u informisanju javnost jer samo na takav način može se poboljšati komunikacija između građana i pripadnika policijski snaga.

Pored proširenja zatvorskih smještaja te otvaranja centara za maloljetne delinkvente istaknuta je i važnost otvaranja forenzičkih centara u kojima bi se vršilo kvalitetno dokazivanje i ispitivanje materijalnih tragova, koji bi u sudskim postupcima davali kvalitetne dokaze.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

kad konacno odluce da izgrade jos koji zatvor ili KPD (za jedno 5 godina),
garant ce prvi prijedlog skupstine TK biti da ga izgrade na opstini Lukavac.
a gdje bi drugo smjestali deponije za smece, otpadne vode, i zatvore?
kad vec imamo fabrike treba i sve ovo navedeno, pa da preteknemo Cernobil.