Zimski raspust produžen za 7 dana

Foto: ZacLab
5 976

Sa novom godinom počeo je i zimski raspust učenicima osnovnih i srednjih škola u Tuzlanskom kantonu. Zimski raspust do sada je uvijek trajao 3 sedmice.

OŠ Lukavac Grad / Foto: ZacLab

No, da li će i ove godine biti tako, ili će kao što je u medijima već objavljivano biti produžen za još sedam dana upitali smo ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Nađu Avdibašić Vukadinović.

„ Već u srijedu izlaze Službene novine u kojima će biti objavljene izmjene i dopune Zakona o osnovnom i Zakona o srednjem obrazovanju. Sad možemo sa sigurnošću da kažemo da zimski raspust po novom zakonu traje 4 sedmice“, kazala je Nađa Avdibašić Vukadinović, Minstar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi TK.

Obizrom da je zimski raspust, novim zakonom, produžen za jednu sedmicu, to ne bi trebalo uticati na završetak školske godine kazala je ministrica Avdibašić Vukadinović i dodala: „ Biće usklađivanja al’ sve će teći po usklađenom planu, i kraj školske godine i početak naredne školske godine koji počinje prvim radnim danom u septembru mjesecu.“

Produženju raspusta zasigurno će se obradovati najviše učenici osnovnih i srednjih škola na prostoru TK, kojma će ovo biti prvi zimski odmor koji će potrajati 30 dana, a o promjenama u vezi trajanja zimskog raspusta škole će biti obavještene službenim putem.

(SodaLIVE.ba/RTV Lukavac)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
:))))

jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej

Pokerassss

Fala bogu namucio samse u ovo ucionici-mucionici

Superr

Napokonn, bilo je vrijeme 🙂

Dzenis

ahahha….neka,neka…..doslo vrijeme da i mi malo duze uzivamo 😀

Mirza

Tekbir !!!!

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x