Završene treće Radničke sportske igre

2 1.160

Juče su završene treće po redu Radničke sportske igre Lukavac 2010., koje uspješno iz godine u godinu organizuje Sportski savez općine Lukavac.

Sportska dvorana Lukavac

Učešće je uzela većina kolektiva sa područja opštine Lukavac i to: Rudnik Šikulje, GIKIL, Fabrika cementa Lukavac, PU Lukavac, Rudnik krečnjaka Vijenac, Sisecam Soda Lukavac, Općina Lukavac, Dom zdravlja Lukavac i Udruženje radnica. U dva dana koliko je trajalo takmičenje, takmičari su se nadmetali u malom fudbalu, odbojci, stonom tenisu, šahu i natezanju konopca.

Po sportovima, najbolji u malom fudbalu bili su pripadnici PU Lukavac, u odbojci (muškarci) najbolji plasman ostvarili su takmičari rudnika Šikulje, dok su u odbojci (žene) prvo mjesto osvojile takmičarke Udruženja radnica. U šahu najbolji plasman ostvarili su takmičari Fabrike cementa Lukavac, dok su najjači i najuspješniji u natezanju konopca bili takmičari rudnika Šikulje.

Dodjela pehara najboljim takmičarima i kolektivima upriličeno je u restoranu Miris dunja u Modracu. Za najuspješniji kolektiv u ukupnom plasmanu proglašena je ekipa Fabrike cementa Lukavac. Drugo mjesto osvojili su takmičari Rudnika Šikulje a treće mjesto pripalo je ekipi Sisecam Soda Lukavac.

Hvala našem posjetitelju na ustupljenim informacijama.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
ZA Harisa

Odlične igre , fantastično druženje svih učesnika u Mirisu dunja do kasno u noć .
Zahvaljujemo poslijeratnoj vlasti na izgrađenoj sportskoj dvorani , na uštrb ranije planiranog islamskog centra .

Reis

Eto islamski centar nam je prijeko potreban, prioritet ovog ublehanog društva !!! Ma kakav centar, kakvi bakrači, što bi rekao običan čovjek……

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x