Zagreb: Srebro za lukavačke inovatore

0 660

Inovatorska radionica Lukavac je ostvarila zapažen rezultat učestvovanjem na Inova – tradicionalnoj izložbi inovacija.

dsc_0034

Uz učešće brojnih inovatora sa područja Bosne i Hercegovine, učešće su  uzele mnoge zemlje iz svijeta, kao što su: Rusija, Tajland, Vijetnam, Japan, Katar i naši susjedi sa istoka – Srbija.

Kao i proteklih godina na ovoj izložbi izvanredne rezultate ostvarilo je i udruženje: “Inovator  radionica Lukavac”, koja  se iz Hrvatske vratila sa osvojenom srebrenom medaljom.

Na izložbi je predstavljena montažna košnica za koju se vjeruje da će poboljšati i olakšati rad pčelara.

Prema riječima predsjednika Udruženja – Osmana Osmanovića izolaciona moć košnice koju su predstavili na Sajmu pokazala je izvanredne rezultate. Pored  njene učinkovitosti  ima veliki uticaj i na samo kontrolisanje pčelinje zajednice kako se ne bi pojavila neka bolest, kao naprimjer. američka trulež, javlja RTV Lukavac.

Pčelari s prostora Bosne i Hercegovine sa ovom inovacijom upoznaće se na nekom od sajmova pčelara koji se mogu očekivati u skorije vrijeme. Očekuje se da će i ova inovacija imati veliki uspjeh. Naime, inovacija (automat za žarenje grijača) sa kojom su 2011. godine osvojili Zlatnu medalju, je još od 2005. godine u upotrebi. Zato s pravom možemo očekivati uspjeh i novog inovatorskog djela.

(SodaLIVE.ba/RTV Lukavac)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x