Višemilionska ulaganja za gradnju i upošljavanje

5 893

Jučer je u sali za sjednice Općine Lukavac, u organizaciji općinske Službe za urbanizam, prostorno planiranje i investicije, održan okrugli sto na temu „Prezentacija prijedloga mikrolokacija na kojima se planira izgradnja nove zgrade obdaništa, proizvodne hale – tvornice obuće, gradnja benzinske pumpe i autosalona sa pratećim sadržajima i benzinske pumpe na magistralnom putu M4, te gradnja terminala tečnih goriva i tečnog plina“.

Zgrada Općine Lukavac

Okrugli sto je okupio, osim predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti Općine Lukavac i investitore i projektante planiranih projekata, čiju je prezentaciju održao Fikret Plavšić, pomoćnik načelnika za urbanizam, prostorno planiranje i investicije.

Bila je to prilika da se javnosti prezentiraju objekti koji se planiraju graditi na području užeg dijela grada, što će stvoriti mogućnosti ne samo za višemilionska ulaganja u našu općinu, nego otvoriti i nova radna mjesta, čemu su svoju podršku dali i predsjednici klubova političkih partija, prisutni na jučerašnjoj raspravi.

O prezentovanom prijedlogu će se izjasniti vijećnici OV Lukavac, na sljedećoj sjednici OV, koja će se održati krajem ovog mjeseca.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Wispi

I opet ce pojedinci dobit poso , nece sirotinja :((

mr kultura

Što je najgore dobiće babini sinovi i kćerke od kojih većina nema ni kučeta ni mačeta pa da mogu Subotom i Nedeljom ubijat se od alkohola i droge.
Kad će neko pgledat malo na biro rada pa da zaposli nekoga ko ima porodicu i bori se jadan?
U nekim porodicama rade i otac i mati i djeca a u nekim niti jedno jedino…pa stvarno nije fer, al ko gleda to danas šta jest a šta nije fer.

padobranac

visemilionsko pranje para

Sahariza

Bit’ ce obuce:gradnja tvornice obuće i proizvodne hale fabrike obuće! A “Ukoliko Općinsko vijeće podrži pomenute mokrolokacije” tada ce imati i mokri cvor; koji ce razvezati “prvoplasirani” dvojac iz gornjeg teksta.
Malo je tekst “zbunioza” ali se razumije “sta je pisac hotio da kaze! 🙂 Puno srece, iz vaseg pera u Bozije usi!

Bagremik

i ja vjerujem da ce posao dobiti oni koji poticiu iz bogatih familija.
carls darvin je bio u pravu i to se da u BiH najbolje vidjeti.oni koji su jaki imaju i uzimaju jos vise.onima sto su slabi ( veze i vezice,porodicne veze,obrazovanje) ostaju samo mrvice od kolaca sto ga organi koji upravljaju izmedju sebe podijele.pa ko od sirotinje prezivi, prezivi.
socijalna drzava koju pamte nasi djedovi je proslost.bice jos i gore.jer lakse je vladati i upravljati gladnim narodom.onaj sto ima slabo slusa i tesko ga je u uzde utegnuti.

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x