Užina i školski pribor za djecu romske populacije

Obezbjeđen školski pribor
0 869

Nevladina organizacija Nova romska nada obavještava javnost o nastavku projekta „Povratak Roma u osnovne škole“ tokom drugog polugodišta školske 2011/2012 godine.

Obezbjeđen školski pribor

Sva djeca, koja su obuhvaćena Projektom, od danas će ponovo sjesti u školske klupe i nastaviti praksu redovnog pohađanja nastave i kontinuiranog učenja.

Pri tome će im biti obezbijeđeni užina i školski pribor, te besplatna instruktivna nastava. Od danas u O.Š. „Lukavac Grad“ počinje i nastava sustizanja za djecu, koja do sada nisu bila dio obrazovnog sistema. Oni će učiti gradivo iz prva tri razreda, kako bi u junu pristupili polaganju završnih ispita, te u septembru redovno krenuli u četvrti razred. Takođe, bit će nastavljen i rad sa roditeljima u nastojanjima da preuzmu aktivniju ulogu u procesu obrazovanja svoje djece.

Enes Mahić, predsjednik Nove Romske nade, poželio je svim učesnicima Projekta uspjeh u drugom polugodištu školske 2011/2012. godine. Ujedno je iskazao zahvalnost svim pojedincima i institucijama, koji su podržali Rome u nastojanju da se obrazuju, a posebno Fondu za obrazovanje Roma, koji je obezbijedio finansiranje ovog izuzetno značajnog projekta.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x