Usvojen zahtjev za izdavanje saglasnosti za gradnju modernog obdaništa

Novo obdanište
10 1.246

Vijećnici su između ostalog na 30. redovnoj sjednici OV Lukavac razmatrali i usvojili Odluku o obavljanju javnog prevoza putnika na području općine Lukavac.

Novo obdanište

Preporučujemo: Idejno rješenje novog obdaništa

OV razmatralo je i pozitivno se očitovalo na zahtjev za davanje saglanosti na 4 mikrolokacije na kojim se planira gradnja. Riječ je o gradnji benziske stanice, autosalona – servisa i prodavnice autodijelova, izgradnje modernog obdaništa sa svim pratećim objektima. Vijećnici su podržali i Prijedlog situacije mikrolokacije na kojoj se planira gradnja kombinovanog skladišnog terminala i Prijedlog mikrolokacije na kojoj se planira rušenje postojećeg objekta benzinske stanice “Energopetrol” d.d. Sarajevo i gradnja novog zamjenskog objekta benzinske stanice “Lukavac II” sa pratećim sadržajem.

„U razvojnom smislu grad Lukavac će dobiti sasvim sigurno jako puno, dok će u isto vrijeme veliki broj građana naše općine dobiti priliku za zaposlenje”, istakao je načelnik općine Lukavac Dževad Mujkić.

Posebna pažnja vijećnika bila je usmjerena na razmatranje informacije o stanju divljih deponija na području naše Općine. U 2009. godini za uklanjanje divljih deponija na osnovu Programa održavanja čistoće i javnih površina iz Budžeta općine utrošeno je ukupno 28.803,73 KM dok je u 2010. godini utošeno 35.000 KM što predstavalja povećanje za oko 10.000 KM. I u 2011. godini iz Općinske kase bit će izdvojena značajna sredstva za ove namjene.

Na 30. redovnoj sjednici OV Lukavac vijećnici su razmatali i donijeli Odluku o finansiranju parlamentarnih grupa u Općinskom vijeću Lukavac.

Razmtrana je i informacija o inspekcijkom nadzoru u 2010 godini. Prema podatcima resorne službe općine Lukavac u 2010. izvrešen je 1.961 inspekcijski nadzor. Zbog povreda zakona i drugih propisa nad kojima su inspektori vršili nadzor donseno je ukupno 854 rješenja kojim se nalaže otklanjanje nedostataka i izrečeno ukupno 37 prekršajnih naloga.

Jednoglasno je usvojen i Izvještaj o radu JU RTV Lukavac sa finansijskim izvještajem za 2010. i Programom rada sa finansijkim planom za 2011. U raspravama vijećnici su pohvalili rad RTV Lukavac, naročito kada je u pitanju bila predizborna kampanja.

OV razmatralo je i usvojilo i Program rada OV za predhodnu godinu kao i izvještaj o radu općinske izborne komisije za 2010 godinu. Utvrđeno je da u postupku provođenja izbornog procesa nije bilo značajnih propusta i osnovanih prigovra političkih subjekata na sam tok izbornog procesa niti problema druge vrste te je konstatovano da su izbori na području naše Općine dobro organizovani.

(SodaLIVE.ba/RTV Lukavac)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
10 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Juniki

pitanje:

ako gradimo novi vrtic zasto cementara ulaze 50 000 KM u sanaciju starog vrtica??

otpisani

Bode mi oci ovaj ulaz za djecu sa posebnim potrebama.

Damir

juniki – pitanje za tebe: zar mislis da ce se obdaniste izgraditi o ovoj godini? I zar trebaju djeca boraviti u ne uslovnim prostorijama dok se ne izgradi novo?

otpisani – bolje da te bode u oci nego da ga nema nikako.

Juniki

@damir:

da u pravu si. nadajmo se da ce se sto prije izgradit ovaj vrtic, mada se slazem sa otpisanim da bi trebalo preuredit ovaj ”ulaz za djecu sa posebnim potrebama”. svi smo mi ljudi kakvi takvi i svi bi trebali to shvatiti, a ne od malena da uzgajamo vec djecu koja automatski narod segregiraju u glavi na : vake, nake, duge, kratke .. itd

Jasmin Garagic

Ja zivim u Tabacima ali me zaista raduje da se Lukavac kao reprezentativni dio nase opstine gradi i izgradjuje. Svidja mi se sve sto se tice novog vrtica. Od lokacije pa do izgleda i organizacije objekta. Narocite pohvaljujem posvecenu paznju smjestaju djece sa posebnim potrebama te ekoloskim aspektima projekta. Ipak, ja ne bih bio ja kad ne bih pored pohvala uputio i par pitanja: Prvo, kakva ce voda biti u vrticu? I u bazenu za hidroterapiju i u cesmama. Hoce li se najmladji umivati cistom vodom ili tozom od kafe te cak hoce li uvijek biti vode za odrzavanje higijene. Drugo, hoce li se uraditi nesto u vezi onemogucavanja pristupa u dvoriste vrtica svima onima koji nemaju tu sta da traze a posebno osobama koje su ovisnici o drogama jer znamo da je to stvaran i rastuci problem u Lukavcu (ostavljene iskoristene sprice i sl). Na kraju, ne treba se mnogo radovati ovom objektu iz razloga sto je tek napravljen plan i uzvojen prijedlog. U ovoj zemlji odluke ne vrijede mnogo. Kad vidimo zavrsen vrtic i sta je napravljeno od onoga sto je u planu, onda treba reci “svaka cast”. Dotle, sve pohvale za dobre namjere i nadam se da… Read more »

soko

pozdrav svim zelio bi samo da kazem ovom nasem nacelniku(CENZURISANO)da ima jos obdanista kao naprimjer u puracicu gdje se trenutno sastaju narkomani da koju ispuse joju.Nek je nas nacelnik ulozio u devetak u svoje a djeca se skoluju u puracicu.

kamikaza

ja mislim da se to obdaniste nece nikad izgraditi to je samo suplja prica volio bi da nisam u pravu

eee

Ja mislim da ce se obdaniste izgraditi i da nije suplja prica. To je jedan od projekata koji je ovom gradu prijeko potreban ukoliko Lukavac zeli socijalno i ekonomski ojacati.

TuzlaK

Cementara obnavlja staro obdaniste jer ima previse prihoda …. pa da nebi platili drzavi puni iznos poreza da ti objasnim malo bolje … da nebi platitli porez drzavi onaj koji trebaju oni ce uloziti pare u Obdaniste i tako prijavit drzavi da su pare ulozene u nesto korisno … naravno mogu i da kupe kola pa opet nebi porez platili …. mogu da kupe sta hoce …. za te pare da nebi platili porez ali su se odlucili na ovaj potez koji ja LICNO potpuno podrzavam … nemojte mislit da je njima drago sto oni ovo moraju da urade … ali moraju nekako da taj visak para uloze u nesto ili da plate porez to tako ide …. a Novo obdaniste se u svakom slucaju mora da izgradi i to da bude po najjsavremenijim standardima u EU … to je svakako na prvom mjestu a i to obdaniste ko bude gradio i pravio i davao pare najbolje bi bilo dat privatnicima da se to izgradi … da to bude GAP projekat ako ko zna od vas sta je GAP projekat …. bilo bi mi jako drago da se djeca i mladi i bebe imaju gdje igrati i uciti nesto pametno… Read more »

Udri_jace_ba

Ehhh

I u ovom obdanistu se navece skupljaju dorgerasi ko i na svakoj opstini,selu oko skola i obdanista gdje policija nezalazi ..

Ako kojim slucajem Dzevad ili drotovi citaju ovo neka malo zavire svoje nosurde navece u te djelove ..

Zasto ne provjere te osobe koje se nalaze navece oko skola i obdanista sta rade tu ?

Uh gdje je ona MILICIJA PRVO UDARI PA TEK ONDA PITA !!

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x