Usvojen Plan budžeta Općine Lukavac za 2011. sa okvirnim planom budžeta za 2012. i 2013. godinu

0 706

Općinsko vijeće Lukavac je, na 27. sjednici održanoj 10. decembra 2010. godine, nakon jednoglasnog usvajanja dnevnog reda, razmatralo i usvojilo „Ciljeve, plan rada i politiku djelovanja Općine Lukavac u 2011. g.“, koji bi prema riječima načelnika Dževada Mujkića, trebali voditi daljem razvoju Općine Lukavac.

Zgrada Opštine Lukavac

Centralna tačka sjednice ovog lokalnog zakonodavnog tijela, odnosila se na Plan budžeta za 2011. g. sa okvirnim planom budžeta za 2012.g.i 2013.g., koji bi trebao iznositi 17.625.068 KM, a sačinjen je uz uvažavanje zaključaka sa javnih rasprava o Nacrtu budžeta, održanih u prethodnom periodu u Općini Lukavac. Nakon što se načelnik Dževad Mujkić izjasnio o predloženim amandmanima koje su uputili: Komisija za pitanja mladih, obrazovanje, kulturu i sport, vijećnik SBiH Damadžić Mehmed, Predsjednik Kluba SbiH Dževdet Osmanbegović, Predsjednik Kluba SDP-a Izet Beganović, te Klub vijećnika SDA, OV Lukavac je usvojilo Plan budžeta za narednu godinu, uz zaključak da Centar za socijalni rad Lukavac, sačini socijalnu kartu učenika kojima će se, na osnovu toga, subvencionirati troškovi prevoza, na što se i odnosio jedan od amandmana Predsjednika Kluba SDP-a Izeta Beganovića.

Za predloženi Plan ovog najznačajnijeg finansijskog dokumenta, kao i Odluke o njegovom izvršenju, glasalo je 25 vijećnika, dok je 5 bilo protiv. Vijećnici su na sjednici u petak, u okviru kadrovskih pitanja, jednoglasno usvojili Prijedlog Komisije za izbor imenovanje i administrativna pitanja o razrješenju dužnosti člana Amre Tokić i izbor novog člana Mustafe Mahovkića.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x