Uskoro radovi na bušenju dubinskog bunara u Turiji

4 1.827

Općina Lukavac 22.12.2010. godine, potpisala je Ugovor za izvođenje radova bušenja dubinskog bunara u naselju Turija sa firmom „GEOPROJEKT“ d.o.o. Tuzla.

Projekat izvedbe bunara BT–1 za potrebe vodosnabdijevanja naselja Turija, urađen maja 2007. godine, od „CERBERUS“ d.o.o. Tuzla, obuhvata izvođenje radova bušenja dubinskog bunara reversnom metodom u zoni pilocenkvartarne i aluvijalne trase rijeke Turije u istoimenom naselju.

Sredstva za realizaciju ovog projekta, ali i drugih planiranih Programom ulaganja sredstava vodnih naknada u oblasti vodoprivrede za 2010.g. odobrena su Odlukom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na koju je Vlada TK dala saglasnost na sjednici održanoj 13.12.2010. godine.

Ukupna vrijednost radova za navedeni projekat je 59.675,85 KM i obuhvata, osim izvedbe i crpne opreme bunara i bunarski šaht sa ogradom. Realizacija ovog projekta bi trebala započeti uskoro, čime će se u značajnoj mjeri riješiti problem vodosnabdijevanja stanovništva ove mjesne zajednice.

(Općina Lukavac)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
ss

59.675,85 KM kako precizna cifra do dvije decimale ^^ covjek bi reko na ovom projektu nece ukrast ni feninga

???

dobra stvar!!!
ne, to su posteni ljudi oni ce sav novac uloziti za bunar….

The ApAcHe

da sve ce pare da bace u bunar

Homer

Ma da hoce oni to sta napravit,a nesumnjam da ce neko sebi prisvojiti izvjesnu sumicu….. 😛

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x