Uskoro otvaranje uređene biciklističe staze Tirinovac 1 – Vratolom

1 1.125

Članovi UG «Zelene staze – Green Tour» Tuzla koji su u partnerskom odnosu sa UG “Plaže jezera Modrac” Prokosovići i JUMS “Ekonomsko-hemijskom školom” Lukavac pristupili realizaciji projekta BS TIRINOVAC 1 – “Vratolom” okončali su danas snimanje terena GPS uređajem.

Tirinovac 1

Snimanje je trajalo tokom marta i aprila mjeseca a markerski tim «Green tour» je «pretitrao» sve staze Tirinovca tragajući za najkvalitetnijom i najinteresantnijom trasom.

“Ovo je pravi raj, ni svjesni nismo kakvo se blago krije nadomak naših sela i grada. Ovdje imamo veliki šumski plato, potoke, izvore pitke vode, atraktivnu žičaru i panorame jezera Modrac i sprečanske kotline.” izjavio je Emir Memić, vođa tima.

Okončanjem snimanja terena stvoreni su uvjeti za postavljanje markera na terenu, kreiranje karata što je zadatak kartografskog tima na čelu sa prof. PMF Semirom Ahmetbegović, te postavke turističkog aranžmana koji rade učenici turističke škole pod nadzorom rukovodioca projekta prof. Alme Osmanović.

Zvanično puštanje biciklističke staze bit će 05.05.2011. kada će biti upriličena i turističko-rekreativna biciklistička vožnja u okviru sajma LIST sa startom ispred sajmišta u Lukavcu, odmah po okončanju zvaničnog otvaranja Sajma. Učešće u ovoj vožnji uzet će veterani i biciklisti «Zmaja», BK Živinice i drugi gosti te svi zainteresirani Lukavčani. Prijave za vožnju mogu se izvršiti putem web portala http://www.greentour-tz.com/ ili na dan vožnje – jedan sat prije starta.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
muho

kudam ide staza preko tirnovca i koliko je duga?

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x