Uručene diplome prvim bh instruktorima za TPM

0 765

Global Ispat koksna industrija Lukavac dobila je prve bosanskohercegovačke instruktore za Totalno produktivno održavanje (TPM) koje je certificirao Japanski institut za održavanje fabrike.

TPM instruktori

TPM instruktorima i zaposlenicima GIKIL-a Almiru Muhamedbegoviću, Husi Jašareviću i Senaidu Halilčeviću diplome je uručio JIPM konsultant Takashi Sagae koji je boravio u GIKIL- u s ciljem da pomogne kompaniji u osvajanju Nagrade za konzistentnost.

Nakon tromjesečne pripreme koja se sastojala od proučavanja materijala koji se odnose na TPM metodologiju, kandidati iz GIKIL-ovog TPM Sekretarijata su stekli uslove da pristupe polaganju ispita. Ocjenjivanje testova je vršeno u Japanskom institutu za planirano održavanje čija komisija je bila više nego zadovoljna nivoom znanja koji su pokazali kandidati iz GIKIL-a, te je jednoglasno zaključila da oni ispunjavaju kriterije da postanu certificirani instruktori TPM-a.

Prema riječima TPM instruktora ovo je samo jedan od dokaza posvećenosti GIKIL-a da ulaže u edukaciju svojih zaposlenika s ciljem da se postane kompanija broj jedan za proizvodnju koksa i hemijskih proizvoda u Evropi. Svrha postajanja certificiranih instruktora TPM-a jeste da prenose dalje svoja znanja iz oblasti TPM metodologije i time poboljšaju kompletan nivo znanja koji se tiče TPM-a u GIKIL-u.Global Ispat koksna industrija već niz godina provodi TPM metodologiju standardizacije poslovanja u tijesnoj suradnji sa stručnjacima iz Japana. TPM metodologija podrazumijeva otklanjanje određenih propusta u poslovanju što ima za cilj povećanje profitabilnosti kompanije.

GIKIL je jedina kompanija koja se bavi proizvodnjom koksa, a koja je izvan Japana, dobila prestižnu nagradu za uspješno realiziranu prvu fazu – Nagradu za odličnost. Sljedeći korak jeste dobijanje Nagrade za konzistentnost. Upravo u cilju još boljeg napredovanja u implementaciji i sprovođenju TPM metodologije, te osvajanje ove druge nagrade obučena su i ova tri zaposlenika. U svakom slučaju, sa GIKIL-ovim ulaganjem u stručnu edukaciju svojih zaposlenika uspjeh zasigurno neće izostati.

(Sponzorisani članak)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x