U GIKIL-u obilježen indijski praznik Diwali

1 737

gikilU prostorijama Global Ispat Koksne industrije Lukavac, danas je upriličena proslava u povodu indijskog Festivala svjetlosti DIWALI. Uposlenici kompanije sa svojim kolegama iz Indije podijelili su radost obilježavanja velikog indijskog praznika.

– Diwali je Festival svjetlosti kada slavimo pobjedu dobra nad zlim, kada tražimo blagoslov od boginje Lakšmi, boginje bogatstva i prosperiteta. Zapravo želimo da učinimo boginju Lakšmi sretnom, da bi se ona pobrinula za nas tokom godine i kako bismo svi imali dosta zdravlja, novca i prosperiteta – objasnio je izvršni direktor proizvodnje u GIKIL-u G. S. Kishore.
Na proslavi se prisutnima obratio i zamjenik generalnog direktora Faik Buševac, koji se zahvalio članovima kolektiva GIKIL-a što su došli da sa svojim kolegama iz Indije proslave ovaj za njih važan praznik.
– Ovo je šesta godina kako zajedno slavimo Diwali, želim da se naši prijatelji i kolege iz Indije osjećaju kao kod svoje kuće i nadam se da će ga u našoj sredini isto tako dobro provesti kao da su u Indiji, dodao je Buševac.

Indijski uposlenici GIKIL-a zajedno sa svojim suprugama i djecom upriličili su tradicionalnu ceremoniju Pooja, na kojoj su izgovarali molitve za boginju Lakšmi u kojima su iskazivali njenu veličinu, i tražili od nje da se tokom godine brine za njih, njihove porodice, kao i uposlenike GIKIL-a.

(SodaLIVE.ba/GIKIL)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Sodjanin

(Izbrisano zbog kršenja pravila) nazad pa tamo nek se moli kravama i majmunima i ostalim zivotinjama kao sto su naucili…on doso ba u Sodu da se moli nekakvoj Laksmi i ostaloj njezinoj kompaniji halooooo ljudi…ma nema dalje 🙂

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x