Termoelektrana Lukavac dobila dozvolu za proizvodnju električne energije

1 1.135

Regulatorna komisija za električnu energiju u Federaciji BiH (FERK) usvojila je, tokom sjednice koja je održana 10.02.2011. u Mostaru, Nacrt pravilnika o izvještavanju za imatelje dozvole za djelatnost opskrbe električnom energijom drugog reda i neovisne proizvođače.

Kako je priopćeno iz FERK-a, opća rasprava na nacrt pravilnika održat će se u Mostaru, 3. ožujka ove godine.

Također, FERK je donio Rješenje po prijedlogu Dozvole za rad-licence za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnja električne energije, podnositelja zahtjeva “SSL” iz Lukavca, te Rješenje po prijedlogu Prethodne dozvole za izgradnju male hidroelektrane Čajdraš, podnositelja zahtjeva JP “Vik” iz Zenice.

“Razmatrani su i usvojeni nacrti dozvola za rad-licenci za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnja električne energije podnositelja zahtjeva: MHE Zagradačka i Ecco Crima iz Prozora-Rame, “Intrade enerija” iz Sarajeva, Nacrt dozvole za rad-licence za obavljanje elektroprivredne djelatnosti opskrba električnom energijom podnositelja zahtjeva “Repower Adria” iz Sarajeva i Nacrt prethodne dozvole za izgradnju proizvodnog objekta mala hidroelektrana “Šedinac” , podnositelja zahtjeva “Mlinpek žitar” iz Jajca”, stoji u priopćenju.

Usvojen je i Zaključak o obustavi postupka po žalbi/prigovoru “Amitea” iz Mostara na Rješenje JP Elektroprivrede BiH d.d. Sarajevo.

Nakon pristiglih zahtjeva za izdavanje Prethodne dozvole za izgradnju proizvodnog objekta mala hidroelektrana “Duščica”, podnositelja zahtjeva “Ing-eko” iz Prozora-Rame i Dozvole za rad za opskrbu električnom energijom drugog reda od “Eter” d.o.o. Ljubuški i “Tajna” d.o.o. Ljubuški utvrđeno je kako su zahtjevi potpuni, čime je pokrenut postupak izdavanja dozvola.

(FENA)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Za Bakira

CESTITAM! Iskrene cestitke za SSL! Posebno cestilitam svom Kolizionom jer bez ZA Harisa, naseg inzenjera, injtelektalca, naseg prvaka, lafcinu, … ovo ne bi bilo izvodljivo! Bili bi smo svi u mraku!Hvala za svjetlost! Ti si svjetlost nnaseg mraka, da te nije harise.ba ETO Sad a jeste krittikovalli kad je hari rek’o:”Kad se prave protesti , zbog zaštite okoliša , tu nema amnestiranih .
Kako to da su se protesti desili samo pred Sodom , a ne i pred Koksarom ?
Ma ja, neko ko vas organizuje zna da Turčin ima para a Indijac ko nema , a i sindikat Koksare vode SDP -ovci .
Imaju i oni dole para, veće su im plate nego u Sodara , kanton im uplaćuje doprinose za PIO i MIO .Sramota ?
Svi pred Upravu Koksare – recite samo vrijeme i datum .
Njihovi aromatski spojevi su otrovniji od Sodine čađi

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x