Stranka Za BiH sumirala rezultate iz prošle godine

7 785

Na održanoj presss konferenciji Općinskog savjeta Stranke za BIH bilo je riječi o nedavno održanoj sjednici savjeta na kome su razmatrani izvještaji o radu i finansijski izvještaj za 2010. godinu, kao i plan programa rada i finansijskog plana za tekuću godinu.

Prema riječima predsjednika Općinskog savjeta Midhata dr Osmanovića jednoglasno je usvojen Program rada za 2011. godinu, a istim je  predviđeno održavanje sjednica po mjesnim zajednicama, pripremi za konvenciju koja će se održati u mjesecu aprilu, okruglim stolovima, humanitarnim i ostalim aktivnostima. Osmanović se osvrnuo i na aktuelnu političku situaciju u našoj zemlji uz primjedbe na brzopotezno   formiranje vlasti na kantonalnom, te neformiranje vlasti na federalnom nivou ni nakon pet mjeseci od izbora, dok entitet RS –a dobija ekskluzivno pravo na tzv. državni poštanski kod, a SDA i SDP s druge strane sve to promatraju i čekaju ishod koji će po državu biti poguban i poražavajući.

Na pomenutoj sjednici usvojeni su i izvještaji Općinske organizacije žena kluba vijećnika u Općinskom vijeću Lukavac i mladih Stranke za BIH.

Denis Talović na press konferenciji je govorio o visokom steponu zadovoljstva u radu organizacije mladih gdje je zavidno uvećan i broj članova što govori o potencijalu i mogućnostima mladih ove stranke. U potpunosti je realizovano sve ono što je predviđeno planom i programom za 2010., a kroz određene aktivnosti nastojati će se realizovati i ambiciozan plan za tekuću godinu. Ispred Općinskog savjeta Stranke za BIH press konferenciji je prisustvovala i Azra Damadžić, sekretar Mihad Sakić je govorio o aktuelnoj političkoj situaciji iznijevši svoj lični stav da je najodgovornija osoba za nekonstituisanje vlasti u našoj zemlji  predsjednik SDA Sulejman Tihić .

Iz Stranke za BIH poručuju da je ova stranka stabilan politički faktor koji će i dalje konzistentno djelovati  te pozivaju stranke, partije i koalicije da u cilju zaštite interesa građana i države BiH naprave vlast koja će zaustaviti dekadencu društva i države nastalu u periodu od 3. oktobra 2010. godine.

(SodaLIVE.ba/RTVLukavac)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Za Bakira

Samo Tako Nastavite! Cestitamo 🙁

sonata

Najznacajniji politicar RS-a posle Karadzica na ovamo je Haris S….reko Mile. Da Mile nije u pravu u tome, bilo bi mi krivo,ovako…

FOTON

Koje licemjerstvo. Ovakve stranke treba unistit!

chame

svaka stranka ima svoju organizaciju mladih i svi izjavljuju da im se broj clanova povecava i bla bla bla,a u stvari par ljudi medju kojima i “mladi” od prije 50godina vode glavnu rijec i pisu izvjestaje….uvijek isto sra..e samo drugo pakovanje

otpisani

E moj Mido u kakvom ti “drustvu” sjedis.Smijesno mi ovo od svemoguceg i sveprisutnog Sakica,on da ocjenjuje ko je kriv za opstrukciju vlasti.Sutra kad bi se organizovale borbe pijetlova,on bi bio predsjednik organizacionog odbora.

Sahariza

Ovako pisu drugi:
Poštenje

“Kad lopovi počnu da brane ono što su stekli, neće biti ljućih boraca za poštenje, a protiv lopova.”

Prst

Zar su imali neke rezultate????

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x