Stranka za BiH: Čestitka povodom Međunarodnog dana mladih

Ilustracija
0 454

Generalna skupština Ujedinjenih naroda Rezolucijom 54/120 usvojila je, 17. decembra 1999. godine, preporuku Svjetske konferencije ministara za mlade (Lisabon, 8. do 12. augusta 1998. godine) da se 12. august proglasi Međunarodnim danom mladih.

ilustracija
Ilustracija

Međunarodni dan mladih prilika je za ukazivanje na potrebe mladih i njihova prava, ujedno je i dan kada slavimo postignuća mladih u svijetu kao i da ohrabrujemo njihovo sudjelovanje u društvu.

Naša je privilegija da svim svojim energijama doprinosimo da Bosna i Hercegovina – kakvu volimo i kakvoj smo se posvetili – bude još ljepša i bogatija, da je uvijek iznova prožimamo jednistvenim kvalitetima bosanstva!

Od ove današnje, samo drugu Bosnu mlada pokoljenja će voljeti i poštovati još više: biće to cjelovita, slobodna, demokratska, prosperitetna, pravična, NAŠA BOSNA I HERCEGOVINA!

Općinski savjet Stranke za Bosnu i Hercegovinu Lukavac svim mladima upućuje iskrene čestitke povodom 12.augusta – Svjetskog dana mladih, sa željom da mladi i dalje aktivno doprinose promicanju, boljem razumijevanju i unapređenju svog položaja u društvu jer mladi su naša najjača snaga, naša sadašnjost i naša budućnost.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x