fbpx

ŽOK “Smeč”: Pobjede u Mostaru i Širokom Brijegu

2 min. za čitanje
Članovi ŽOK "Smeč" u Mostaru
Članovi ŽOK "Smeč" u Mostaru
Članovi ŽOK “Smeč” u Mostaru

U odličnom nastupu naše odbojkašice su zasluženo ostvarile pobjedu nad domaćom ekipom, konačnim rezultatom 3:1, Rezultati po setovima 18:25, 25:23, 18:25 i 17:25.

Domaća ekipa je samo u drugom setu uspjela ostvariti rezultatsku prednost, ali su naše igračice u nastavku susreta pokazale da zasluženo zauzimaju visok plasman na prvenstvenoj tabeli.

U nedjelju 02. februara 2014. godine su naše odbojkašice, uz saglasnost klubova i direktora takmičenja, odigrale u Mostaru utakmicu devetnaestog kola Superlige FBiH, protiv domaće ekipe HOK “Mostar”.

I  ovoj utakmici su naše odbojkašice odigrale odlično i protiv vrlo kvalitetne domaće ekipe ostvarile uvjerljivu pobjedu i nova tri boda.

Članovi ŽOK "Smeč" u Mostaru
Članovi ŽOK “Smeč” u Mostaru

Konačan rezultat HOK “Mostar” – ŽOK “Smeč” Lukavac 1:3, rezultati po setovima: 21:25, 25:21, 21:25 i 16:25.

Sa 6 bodova iz dvije utakmice ovog vikenda, nakon 13 odigranih kola, ekipa ŽOK “Smeč” sa devet pobjeda i četiri poraza zauzima, zauzima odlično četvrto mjesto na prvenstvenoj tabeli.

Treba istaći odličan prijem od strane naših domaćina u Širokom Brijegu i Mostaru, a ovo je ujedno bila prilika za naše igračice da provedu dva ugodna dana u Hercegovini.

U narednom  kolu Superlige FBiH, narednog vikenda, u subotu 08.02.2014. godine u Sportskoj dvorani u Lukavcu, naše odbojkašice su domaćini ekipi HOK “Čapljina”.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments