fbpx

Počele pripreme za novu sezonu

2 min. za čitanje

nogometKlubovi sa područja općine Lukavac započeli su pripreme za predstojeću nogometnu sezonu.

Mladost iz Puračića ne krije visoke ambicije koje se ogledaju u povratku u drugoligaško društvo. Osim što su zadržali ekipu na okupu, svoje redove su pojačali za golmana Dugonjića,koji se vratio sa privremenog rada, zatim Imširovića iz Gnojnice, te Bajrića i Omića iz Poljica. Mladost svoju prvu pripremnu utakmicu igra u srijedu, a protivnik je Radnički.

U Devetaku su pripremnu utakmicu odigrali DSK i Ratiš iz Kruševice. Ekipa Ratiša pripreme je počela u petak, a u novu sezonu ulaze sa nekoliko pojačanja. Tu je Musić, koji je prošle godine igrao za Željezničar iz Dobošnice, te Kovačević koji se vratio sa privremenog rada iz Slovenije, a ranije je branio boje Gnojnice i Puračića. Na probi je dojučerašnji golman BSK-a iz Bokavića. U odnosu na prošlu sezonu klub je oslabljen za Sakića koji je prešao u Željezničar iz Dobošnice. Sa fudbalerima rade Vrbić i Sadiković. Ambicije su ulazak u viši rang. U Kruševici ne kriju da imaju odličan napad koji može svakoj ekipi zabiti gol, ali odbrana je lošiji dio ekipe, pa će u narednom periodu pokušati poboljšati i taj segment.

I dok je Ratišu ovo bio prvi pripremni duel ekipi DSK-a je ovo bila treća utakmica. Nakon poraza od Maldosti u Brijesnici i od Radnika u Lipnici ovo je bila prva pobjeda. U Devetaku za subotu i nedjelju najavljuju 16. Memorijalni turnir „Braća Babić“ na kome će učestvovati Budućnost iz Banovića, Radnički iz Lukavca, Mladost iz Tinje i domaćin DSK.

Pripreme za narednu sezonu su nastavlili i u Prokosovićima. Njihovo najveće pojačanje je povratnik iz Radničkog Memić koji se priključio pripremama, a pomagaće i u trenerskom dijelu posla šefu Haliloviću. Prvu pripremnu utakmicu Prokosovići igraju narednog vikenda u Puračiću.

(RTVL/SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Pocele su pripreme i u Poljicu, N.K. Svatovac u ovoj sezoni sa kompletno promijenjenom upravom, u kojoj se sada nalaze nekadasnji igraci Svatovca, koji ce pokusati izvuci klub koji se nalazi u teskoj situaciji…

a ja mislim da je iz Poljica u Puracic dosao Beganovic i Omic a ne Bajric i Omic…

Pozdrav iz Poljica!