Za osam godina osvojeno 2314 medalja

2 858

Karate klub Sensei iz Turije proteklog vikenda obilježio je osam godina upješnog rada i postojanja. U povodu ovog značajnog jubileja upriličeno je zajedničko druženje članova KK Sensei Turija.

KK Sensei

Široka je lepeza rezultata koji su vrijedni članovi ovog kluba ostvarili. Za osam godina takmičenja ukupno je osvojeno 2.314 medalja, od toga 816 medalja zlatnog sjaja.

Mehmed Halilović, majstor karatea četvrti dan KK Sensei Turija kaže da je posebna bila 2008 i 2010 godina. Većina sporstskih kolektiva manje više kubure sa finasijsama slično je i u KK Sensei koji uspjeva ostvariti zapažee rezultate i pored skromnih finasijskih sredstva.

– Ako se uzme u obzir činjenica da je recimo KK sensei samo u 2010 godini učestvoao na 15 međunarodnih takmičenja otvoreno je pitanje kako se sve to uspjeva stići. Dijelom pomogne Općina Lukavac ali i Mjesna zajednica Turija. Iako je prvo polugodište ove godine za nama, KK Sensei iz Turije očekuje nekoliko zapašenih međunarodnih takmičenja uključujući i ona državna, ističe Halilović.
Klub broji oko 70 članova svih uzrasnih kategorija koji rade u sklopu tri sekcije. U narednom peridu očekuje se dodatno omasovljavanje članova KK Sensei Turija. Nakon ugodnog druženja i prisjećanja na najuspješnije rezultate druženje karatista nastavljeno je dodjelom diploma i priznanja za najuspješnije karatiste. KK Sensei uručio je i zahvalnice svim firmama i ustanovama koje su u protekloj godini pomagale klub.

(SodaLIVE.ba/RTV Lukavac)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
željo

Čestitke za KK SANSEI iz Turije.
Mada mislim da je bolje osnovati jedan jak karate klub na općini Lukavac jer kad tad ovaj klub će prestati postojat zbog nedostatka finansija.Samo udruženi klubovi mogu ostati i djelovati i naravno bolje rezultate davati.

TuRiJsKi_GaleB

zeljo,

ma sto se tice financija, tog ces uvijek bit za fudbalski klub i karate klub u turiji.. a nije ti losa ideja…

cestitke za clanove ovog kluba..

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x