fbpx

Za KK “Sensei” Turija-Lukavac prvi dio godine bio je izuzetno uspješan

1 min. za čitanje

U prvoj polusezoni klub je nastupio na 10 međunarodnih turnira, Ilijaš, Banja Luka, Srebrenik, Subotica, Teslić, Šabac, Sarajevo, Usora, Bugojno i Novi Travnik te na Federalnom prvenstvu u Sarajevu gdje je ukupno osvojeno 291 medalja i to 117 zlatnih, 84 srebrene i 90 bronzanih medalja. Nastapajući kao reprezentativci BiH, na Balkanskom prvenstvu IKU karate asocijacije, u Sloveniji, takmičari KK Sensei osvojili su 26 medalja , 6 zlatnih, 14 srebrenih i 6 bronaznih.

Na zimskom licencnom seminaru u Sarajevu klub je dobio nove trenere, ispitivače i sudije. Trenerske licence dobili su Mehmed Halilović, Lejla Softić, Selma Kovačević, Adin Osmanović, Alma Frkić, Adis Husarkić i Sanel Talović. Ispitivačke licence dobili su Mehmed Halilović, Lejla Softić, Adin Osmanović, Selma Kovačević i Adela Memić dok su sudijske licence dobili Azra Ajanović, Lejla Softić, Adin Osmanović , Selma Kovačević, Adela Memić i Emina Muranović.

Na ljetnom karate seminaru u Kuparima, Adin Osmanović, položio je za majstorsko zvanje, Crni pojas 2 DAN.

Nakon kraće pauze klub je počeo sam pripremama za drugu polusezonu gdje takmičare ovog kluba očekuju puno takmičenja na domaćoj i međunarodnoj sceni. KK “Sensei” će 21.09.2014.godine u Lukavcu povodom dana općine Lukavac organizovati međunarodni karate kup “Lukavac 2014”.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments