fbpx

Tužan dan za rukomet: Omladinac šest utakmica ne zna za pobjedu; Lukavac poražen

2 min. za čitanje

Derbi 8. kola odigran je u Lukavcu, a snage je odmjerio RK “Lukavac” i RK “Jajce”. Jajce je nakon poluvremena imalo vodstvo 14:15 a utakmica je završila rezultatom 27:29. Ovo je za RK “Lukavac” tek drugi poraz u osam odigranih kola.

Treba istaknuti da je Mirza Osmić (RK “Lukavac”) nakon teškog pada i udarca glavom od parket na nosilima iznesen sa terena. Zahvaljujući brzoj intervenciji ljekara sve je prošlo u najboljem redu i uskoro bi Mirza trebao da se vrati na teren.

Omladinac je gostovao kod ništa bolje ekipe Žepča i nakon dobre igre u prvom poluvremenu (18:18) pokleknuo u samom finišu utakmice i upisao šesti poraz u nizu a ukupno sedmi u osam odigranih utakmica.

Nakon što su osvojili Boerde cup u Njemačkoj, sigurno da niko nije očekivao ovako loš nastup u Prvoj ligi FBiH u rukometu. Možda razlog ovako slabih igara treba tražiti iz Omladinca ne obrazloženom odlasku standarnih prvotimaca i to golmana i kapitena Mujića, beka Spahića, pivota Junuzovića i krila Osmanovića. Ekipu je zbog povrede napustio i Huskić.

Treba istaknuti da je u Jajcu na golu Omladinca svoje minute upisao i trener golmana, Halid Kuduzović.

Lukavac se nakon poraza našao na 4. dok je Omladinac zadržao 11. mjesto na tabeli.

U narednom, 9. kolu, Omladinac u Lukavcu dočekuje RK “Maglaj” i sve osim poraza će biti prijatno iznenađenje, budući da je Maglaj bez poraza u osam utakmica. RK “Lukavac” je gost ekipi “Sana 7” koja se nalazi na 8. mjestu na tabeli.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Evo da napisemo da se na utakmici povrijedio ponajbolji igrac, koji je iznesen sa terena. Povreda je nastupila nakon teskog pada i udarca glavom od parket. Hvala Bogu, pa nista opasno nije kako smo culi. Zahvaljujuci brzoj reakciji ljekara na utakmici sve je dobro proslo.
Osmicu Mirzi zelimo brz oporavak i sto brze vracanje na teren. Cimso Kompjuteru ne daj seeeeeee…..

cimsa je hvala bogu dobro. Ja msm da smo svi bili potreseni tom situacijom.Popravni u sani treba igrat za cimsu i donijet 3 boda.

Nema veze momci, ruzlat vis enije bio ni bitan jer iskreno ste vi mislima bili vise sa Mirzom nego sto se bili pristuni na toj tekmi. Tako da ovaj rezultat i nije tako los kad se sve uzme u obzir. Sreca pa da se Mirzi nista niej dogodilo a rezultat ce se popraviti vec u narednoj utakmici, ma cak i ako s ene popravi nije smak svijeta bitno je da se niko ne ozlijedi.
EH a za Omladinac, slijedi im teska utakmica ali nista samo hrabro, nema se sta izgubiti, ipak je Maglaj trenutno najbolja ekipa.

Sretno i cuvajte se povreda,
POzdrav,