fbpx

Treća uzastopna pobjeda Radničkog, kiša golova na Jošiku

2 min. za čitanje

U okviru 26. kola Druge nogometne lige FBiH – grupa Sjever, fudbaleri FK Radnički iz Lukavca zabilježili su treću uzastopnu pobjedu u prvenstvu savladavši ekipu Bosne iz Kalesije sa visokih 6-2.

Utakmica u kojoj je oko 300 gledatelja moglo vidjeti čak osam pogodaka u potpunosti je pripala domaćem timu.

Najbolji pojedinac susreta Jasmin Jaranović postigao je tri pogotka, a prvi je uslijedio u 8. minuti nakon prodora po desnoj strani i efektnog udarca za 1-0.
Samo dvije minute kasnije isti igrač prolazi odbranu gostiju, ovoga puta sa lijeve strane i matira nemoćnog golmana Muminovića za 2-0.

U 14. minuti Jaranović asistira Hodžiću koji sa 7 metara snažno šutira i pogađa za 3-0.

Nakon trećeg pogotka dolazi do opuštanja fudbalera Radničkog što gosti maksimalno koriste  te u 33. minuti preko Džanića smanjuju prednost Lukavčana na 3-1.
Već u naredom napadu uslijedila je nova kazna za uspavanu odbranu Radničkog. Džilić je ušao u kazneni prostor i neometano šutirao te pogodio za 3-2.

Ovaj pogodak svakako je alarmirao domaće fudbalere koji u nastavku vrše konstatan pritisak na gostujuću odbranu. U posljednjem napadu u prvom poluvremenu Jaranović postiže svoj treći pogodak te se na odmor odlazi pri rezultatu 4-2.

Drugo poluvrijeme u potpunosti pripada fudbalerima Radničkog, a rezervista Sejdinović je postigao dva lijepa pogotka i to u 75. i 88. minuti za konačnih 6-2.

Bitno je napomenuti da je utakmica protekla u fer i korektnoj atmosferi što najbolje pokazuje podatak da glavni sudija meča Mato Stanić nije izrekao niti jednu javnu opomenu.

FK RADNIČKI LUKAVAC – FK BOSNA KALESIJA 6-2

Stadion Jošik u Lukavcu. Gledalaca: 300.
Glavni sudija: Mato Stanić (Prud). Pomoćnici: Niko Lacić (Skakava) i Sadmir Tursunović (Bjelave).
Strijelci: Jaranović (8., 10., 45.), Hodžić (14), Sejdinović (75., 88.) za Radnički; Džanić (33) i Džilić (34) za Bosnu.

FK RADNIČKI: Bećirović, Redžić (Bekrić), Šubić, Mujagić, Jusufović, Mehanović, Nurić, Alagić, Aljukić (Sejdinović), Jaranović, Hodžić (Bošnjić).
Trener: Amir Imamović.

FK BOSNA: Muminović, Mustafić, Mujkić, Beširević, Karić, Omerović, Jukić, Džilić (Mehmedović), Imamović (Alagić), Karić, Džanić.
Trener: Sadik Osmanović

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
11 komentara
Subscribe
Notify of
11 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

to Radnicki glavom

o svaka cast,sve cestitke

cestitke
pogresno tempirali formu samo za kraj prvenstva da su ovako od pocetka krenuli eeeeee 🙂

Cestitke Radnickom na pobjedi, samo da su ranije krenuli sa ovakvim igrama 😉

Iako je Kalesija pred ispadanje ipak sve čestitke Radničkom.

Sad Je KasnOoooOO
hehe ipak sve cestitke momcima s Josika najjaci smOo neka opet pjesma krene sa tribine juzneeEE lukavac je jediniiiiiiii

Blamaza,bruka,jedno veliko nemoralno,neprofesionalno sudjenje danas sam gledao u Dobosnici,u utakmici Ratis Krusevica – Svatovac Poljice….

Sudac iz mjesta TULOVICI – jedna selendra u pm,(sto narod kaze,bogu iza nogu) – kod Banovica…a pomocni sudije imaju po 19 godina…..sve sto glavni kaze tako je….!

Domaci igraci,Ratisa,su napravili jedno 25-30 prekrsaja,od kojih su 3-4 za cistog crvenog kartona…udaranje bez lopte,nasrtaj na nase igrace,a sudac na sve to odgovorio je kartonima za goste iz Poljice,kako bi se “navodno” smirila situacija…

Ko je danas odigrao ulogu u ovoj utakmici,zaista ne znamo….ovdje nema cista posla…a sta vishe..delegat je iz Puracica…neki policajac…..njega treba da bude sram i stid kakve je sudije stitio od strane navijaca….

Svatovac je gostoprimstvo pokazao svakoj ekipi….mozda je bilo nekad par jakih prekrsaja…ali za ovo danas,nemamo opravdanje…….

Ukoliko se nastavi sa ovakvim sudjenjem,ja mislim,kao pojedinac da je najbolje da svi navijaci obustave rad u svojim klubovima,i da se ovi momci idu drogirat i pit,i uzivat u zivotu,nego da lome noge,a sudac ce na to da okrece glavu za “pisljivih” 50 maraka….

Savez u Kavez!

kakve ovo veze ima sa radnickim???

ma daj ba zeko,koga boli k**** za time sto pises,tema je radnicki?!

Svaka cast.. 🙂

Radnicki <3

bravo jasmine jaranovicu nojbolji si cestitke radnickom