fbpx

Takmičari judo kluba ‘Lukavac’ protekla dva vikenda nastupili su na dva turnira

1 min. za čitanje

U subotu 17.03.2012. godine, održan je međunarodni turnir u Trebinju na kome su nastupili takmičari iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine.
U kategoriji pionira Zehdina Mujačić osvojila je 2.mjesto,a D žana Ćehajić 3. mjesto. U kadetskoj konkurenciji Almedina Mujačić do 57 kg osvojila je 3. mjesto, Selma Ograšević do 63 kg. osvojila je 2 mjesto.
Selma Sejdinović u kategoriji juniorki do 52 kg osvojila je 2. mjesto, Lejla Sejdinović do 57 kg osvojila je 3. mjesto i Selma Ograsevic u kategoriji do 63 kg osvojila je 3.mjesto.
U subotu i nedjelju 24.-25.3 održan je međunarodni turnir u Laktašima na kome su nastupili takmičari iz Srbije, Hrvatske, Rumunije,Mađarske, Slovačke, Češke i Bosne i Hercegovine. U kategoriji pionirki Zehdina Mujačić osvojila je 2. mjesto, a Dario Mrkobrada 3. mjesto.
U kategoriji kadetkinja Almedina Mujačić do 57 kg osvojila je 1.mjesto i proglašena najboljom kadetkinjom turnira. U kategoriji juniorki Lejla Sejdinović do 57 kg, osvojila je 1. mjesto i proglašena najboljom juniorkom turnira.
U kategoriji seniorki Lejla Sejdinović osvojila je 3. mjesto. Sledećeg vikenda u Sarajevu se održava Evropski Kup za seniore i seniorke, na kome su stekle pravo nastupa Selma Ograšević, Lejla i Selma Sejdinović.

(SodaLIVE.ba)
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments